Ritja e çmimeve,ekonominë e R.M së Veriut,e shtynë në Stagflacion

vull

Ekonomia e R.M.V. është nën veprimin e inflacionit,inflacioni si dukuri më komplekse,vepron mbi ekonominë e shumë vendeve. Mirëpo shumë vende e kalkulojnë inflacionin në punën ekonomike të subjekteve,dhe e mbajnë nën kontrol,me ritjen e brutoproduktit vendor dhe me racionalizimin e të dalave,si dhe me parashikimin e shkallës së inflacionit,e cila […]

Abdulla Mehmeti: KUSH E FINANCON LËVIZJEN POLITIKE DHE KOMBËTARE TË SHQIPTARËVE NË MAQEDONI DHE NË TROJET TJERA ETNIKE NËN SUNDIME TË HUAJA?

vull

KUSH E FINANCON LËVIZJEN POLITIKE DHE KOMBËTARE TË SHQIPTARËVE NË MAQEDONI DHE NË TROJET TJERA ETNIKE NËN SUNDIME TË HUAJA?   Abdulla Mehmeti   Pse duhet të habitemi për rezultatet e munguara, për orientimin e mbrapshtë të lëvizjes politike të shqiptarëve në Maqedoni, përderisa është e qartë se, me paratë […]

Me Donika Gërvallën për herë të parë Shtetet shqiptare me një diplomaci të mirëfilltë kombëtare

vull

Nga Skënder Sadri KAPITI Këtë shkrim po e filloj me një përshëndetje dhe mirënjhohje votuesve në Kosovë që me 14 Shkurt 2021 bënë ndryshimin e madh kombëtar: ndëshkuan krimin dhe korrupsionin e lartë shtetëror, ndëshkuan politikën e papërgjegjshme dhe të interesave personale mbi ato kombëtare dhe sollën në pushtet një […]

Kimete Berisha: Jam e sigurt se me duart e veta hoxha Krasniqi ma kishte qitë një kafe turke

vull

Platoni e ka falenderuar Zotin: ‘Faleminderit Zot që jam mashkull e jo femër’; (dhe Platonin e mësojmë në shkollë) Çdo ditë në Lutjen e përditshme burri hebre i falenderohet Zotit: ‘Faleminderit Zot që s’jam grua’! Shopenhauer, Aristoteli, Fridrih Niçe e shumë të tjerë (gati krejt filozofët), kanë qenë shovinistë dhe […]

Dosjet dhe bashkëpunëtorët shqiptarë të UDB-ës

vull

Shkelzen HALIMI Sipas disa të dhënave jozyrtare, gjatë periudhës së komunizmit (por edhe më vonë, Sigurimi i Shtetit) UDB-a maqedonase vetëm për shqiptarët, të konsideruar si elemente armiqësor, kishte hapur rreth 4 mijë dosje (në këtë numër nuk u përfshinë dosjet e hoxhallarëve dhe të atyre shqiptarëve që ishin nga […]

Vaksina anti Covid dhe agjerimi

vull

Pyetja: Marrja e vaksinës anti Covid-19, derisa jemi agjerueshem ne Ramazan, a e prish agjërimin? Me çka obligihet agjëruesi nëse e prish agjërimin për shkak vaksinës? Përgjigjja: I tërë falënderimi i plotë i takon vetëm Allahut, Zotit të botëve, përshëndetjet dhe paqja qofshin mbi të dërguarin mëshirë për botërat, Muhamedin […]

Mehazi: Shkurt e qartë, shqiptarët janë popull UDB-ashë

vull

Shkurt e qartë, shqiptarët janë popull UDB-ashë Nëse më lejohet të themi, se, shqiptarët janë popull UDB-ashë. – Në Shqipëri, shumica e shqiptarëve e përkrahin minishengenin e Vuçiqit; – Në Kosovë, shumica e komandatëve të UÇK-së përkrahin shkëmbimin e territoreve të Vùçiqit; – Në RMV, shumica e shqiptarëve përkrahin qejfin […]

Një këshillë për Albin Kurtin për ta shpëtuar qeverinë

vull

Frohe Ostern, Gëzuar pashkët! Këshilla e mirë ta shpëton qeverinë. Përshëndetje z. Kryeministër Albin Kurti, si në gjithë botën dje ishte ditë feste në Gjermani dhe botën Perëndimore festa e pashkëve, vazhdon edhe ditën e hënë, vetëm në Kosovë nuk ishte ditë feste, edhe pse kjo do të duhet të […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: