Drejtësia dhe ndryshimet në modelin zgjedhor, Nuhiu: Do të angazhohemi për kod më të mirë zgjedhor

Kohanews Admin

Ministria e Drejtësisë ka filluar procesin e përgaditjes së  ndryshimeve të modelit aktual zgjedhor dhe për këtë rast autoritetet e kësaj ministrie u kanë dërguar ftesë 27 subjekteve duke i përfshirë të gjitha partitë politike, OJQ-ve, institucioneve dhe organeve të ndryshime të  sistemit  shtetëror, përfaqësuesë të OSBE/ODHR-it dhe të BE-së […]

Osmani në Këshillin e Evropës kërkoi që të pranohet Kosova

Kohanews Admin

Sot, kryediplomati i Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani ka marrë pjesë në seancën e Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës, në Torino. Ministri Osmani kërkoi që të pranohet Republika e Kosovës në Këshillin e Evropës. “Përderisa Këshilli i Evropës përjashtoi vendin (Rusinë) i cili i shkeli vlerat themelore të […]

Ambasada e SHBA-ve në vendin tonë i prezantoi në UT programet e shkëmbimit për studentët dhe stafin akademik

vull

  Sot, në Universitetin e Tetovës përfaqësues të Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës e realizuan prezantimin e programit Fulbright Scholar. Përfaqësuesi i kësaj ambasade, Gazmend Ilazi, para studentëve dhe stafit akademik të Universitetit tonë theksoi se ky program është një mundësi e mirë për çdo student dhe profesor […]

FESTIVALET “TONA” PA KURRFARË MESAZHI KOMBËTAR

vull

Midis nesh     Disa gra artiste e krijuese nga Mitrovica qenkan bashkuar rreth një ideje, e cila mëton përafrimin e komuniteteve nëpërmjet artit! Këto gra kanë organizuar Festivalin e Letërsisë “ZaNa”, e cila për herë të parë u mbajt më vitin 2020. Në fillim të vitit 2022 ”ZaNa” ka […]

Ministri Boçvarski në Prishtinë prezanton tre propozimet e MTL për zgjerim të rrjetit TEN-T

Kohanews Admin

Ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Blagoj Boçvarski sot ka marrë pjesë në Këshillin e Ministrave në kuadër të Sekretariatit të Komunitetit të Transportit që mbahet në Prishtinë. Përveç ministrit Boçvarski, në Këshill morën pjesë edhe ministrat e Transportit nga Kosova, Shqipëria, Mali i Zi dhe Bosnja e Hercegovina, të cilët […]

Vizita në Vjenë, drejtori Halili: Diskutohet zbatimi i ideve të përbashkëta inovative

Kohanews Admin

Drejtori i FIZHT, Festim Halili gjatë vizitës në Vjenë, ka takuar z. Matthias Bischof nga institucioni simotër i FIZHT, ku bashkë kanë diskutuar për zbatimin e ideve të përbashkëta inovative të start-up-eve nga të dy vendet. “Partneriteti me vendet e zhvilluara Europiane është krucial për të qenë në hap me […]

Takim pune mes Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës dhe Drejtorisë së Doganave

vull

Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Admirim Aliti, sot realizoi takim pune me drejtoreshën e Drejtorisë së Doganave – Sllavica Kutirov dhe me zëvendësdrejtorin e Drejtorisë së Doganave – Muharrem Asani. Në këtë takim, u diskutua rreth thellimit të bashkëpunimit, i cili është vlerësuar si tejet i suksesshëm, rreth situatave […]

A JEMI “NJË KOMB – NJË KULTURË”!

vull

Midis nesh     Programet konkrete bëjnë që strategjitë të mos ngelin vetëm teori të thata të dala nga “vizionet megalomane” të platformave politike që hidhen sa për të fituar pushtet! Programet janë bazë e planeve zhvillimore që hartohen bazuar në projektet paraprake të qartësuara nëpër kuadro logjike deri në […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: