Luljeta Ademi: Kosova ende pa Shkollë Kombëtare të Baletit

vull

Intervistoi E.B., Nju Jork Luljeta Ademi ka lindur më 26.04.1987 në Prishtinë, Kosovë. Ështe balerinë që nga viti 2000.  Luljeta është pjesë e gjeneratës së parë të balerinëve të shkolluar pas luftës në Kosovë dhe është njëra ndër solistet e para të Trupës së Baletit te Kosovës.   Përveç baletit ajo […]

Jansha udhëheq vendet e BE që duan “Serbinë e Madhe” dhe copëtimin e BEH, Malit të Zi dhe Maqedonisë Veriore

vull

Skena politike e Bosnje dhe Herzegovinës tronditet nga një dramë e drejtuar nga udhëheqja e Republikës së Sllovenisë, e cila ka një vizion për “kompletimin e shpërbërjes së Jugosllavisë”, pra ndryshimin e kufijve të Ballkanit. Sllovenia do të marrë presidencën e Bashkimit Evropian në 1 korrik dhe kryeministri slloven Janez […]

Historia e Ademit a.s

vull

Thotë Zoti i madhëruar në Kuranin fisnik:”Ne të tregojmë ty (Muhamed) historinë më të bukur përmes shpalljes së këtij Kurani, ndonëse ti, me të vërtetë, nuk ke qenë në dijeni më parë.” (Jusuf, 3) “Ne po ta tregojmë ty historinë e tyre sipas së vërtetës.” (Kehf, 13) “Tregojua atyre këto […]

OBSH: Pandemia ka arritur një pikë kritike

vull

Pandemia e koronavirusit ka arritur një pikë kritike me rritjen eksponenciale të numrit të njerëzve të infektuar, por me masa të efektshme të shëndetit publik të provuara, ajo mund të vihet nën kontroll, tha Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH). “Pandemia ka arritur një moment kritik. Kjo nuk është një situatë […]

Ademi: Prej 1991 e deri më sot 43.321 shqiptarë kanë marrë shtetësi në Maqedoni

vull

Koordinatori i grupit parlamentar të Bashkimit Demokratik për Integrim, Arbër Ademi ka kumtuar sot, siç thotë, “të vërtetën për shtetësinë e shqiptarëve” në Maqedoninë e Veriut. Ademi ka deklaruar se që nga viti 1991 e deri më sot, 43.321 shqiptarë kanë marrë dokumentin e shtetësisë dhe vetëm 3.374 janë refuzuar. […]

Bytyqi: Mbështetje e drejtpërdrejtë financiare për industrinë “ivent” për organizimin e ngjarjeve me interes publik

vull

Zëvendëskryeministri i obliguar për Çështje Ekonomike, Fatmir Bytyqi thotë se Qeveria ka siguruar mjete për organizimin e një numri ngjarjesh me interes publik, për realizimin e të cilave do të mund të angazhoheshin kompani nga e ashtuquajtura industria “ivent”, gjë që do u ndihmonte për të tejkaluar periudhën kur organizohen […]

“AGJËRIMI ËSHTË PËR MUA DHE UNË DO TË SHPËRBLEJ PËR TË”

vull

Shpesh njeriu i bën padrejtësi vetes dhe e dëmton atë duke iu nënshtruar pasioneve dhe dëshirave trupore. Ai largon dobinë dhe të mirën me veprime të pamenduara mirë. Nën cytjet e djallit, egoizmi, urrejtja dhe pangopësia po ia bëjnë gjithnjë e më të vështirë jetën e njeriut. Për rrjedhojë, në […]

Zaev, Sela dhe Gashi, të kënaqur me negociatat, pretendojnë se janë një hap larg zgjidhjes përfundimtare

vull

Bisedime të suksesshme dhe një hap serioz përpara drejt një zgjidhjeje për Ligjin për Shtetësinë. Një rezultat pozitiv që njofton zhbllokimin e punës parlamentare dhe miratimin e paketës së masave për qytetarët, ju njoftuat pas takimit të sotëm midis Kryeministrit dhe drejtuesve të opozitës shqiptare, mbi të cilën tema ishte problemi […]

Berlusconi dhe problemet e tij me vajzat: Kjo bjonde kërkon një milion euro

vull

Avokatët e ish-kryeministrit italian Silvio Berlusconi kanë ngritur një padi kundër një prej “të dashurave të tij”, Giovanna Rigato, për përpjekje për zhvatje. Rigato i kërkoi Berlusconit fillimisht 500 mijë euro, dhe më pas një milion euro, diçka që sipas ekipit të tij ligjor është zhvatje. Rigato është ndër dëshmitarët […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: