Wednesday, May 29, 2024
spot_img

Këto janë rezultatet zyrtare të KShZ-së të zgjedhjeve presidenciale dhe parlamentare

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KShZ), mbrëmë në kuadër të seancës së 102-të, i shpalli rezultatet fillestare dhe zyrtare të 100 për qind të votave të numëruara nga zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare.

Në raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale, Gordana Siljanovska-Davkova fitoi 561.001 vota, ndërsa Stevo Pendarovski 251.881.

Ndërsa sa i përket zgjedhjeve kuvendare, VMRO-DPMNE ka marrë 58 mandate, Fronti Europian ka marrë 19, LSDM 18, Koalicioni VLEN 13, “E Majta” dhe “ZNAM” nga gjashtë mandate.

Njësia zgjedhore 1

LSDM 27.164 vota – mandate: 3
VMRO-DPMNE 80.963 vota – mandate: 10
Grom 1509 vota – mandate: asnjë
BDI 20.586 vota – mandate: 2
“E Majta” 20.989 vota – mandatet: 2
VLEN 21627 vota – mandate: 2
ZNAM 11.944 vota – mandate: 1

Njësia zgjedhore 2

LSDM 18.631 vota – mandate: 2
VMRO-DPMNE 66.422 vota – mandatet: 8
Grom 757 vota – mandate: asnjë
BDI 30.675 vota – mandate: 4
E Majta 10604 vota – mandatet: 1
VLEN 25.896 vota – mandate: 3
ZNAM 16234 vota – mandate: 2

Njësia zgjedhore 3

LSDM 33.605 vota – mandate: 4
VMRO-DPMNE 96.546 vota – mandate: 14
Grom 970 vota – mandate: asnjë
BDI 3819 vota – mandate: asnjë
“E Majta” 13.404 vota – mandatet: 1
VLEN 716 vota – mandate: asnjë
ZNAM 9,426 mandate 1

Njësia zgjedhore 4

LSDM 41.962 vota – mandate: 5
VMRO-DPMNE 96.536 vota – mandate: 13
Grom 815 vota – mandate: asnjë
BDI 1651 vota – mandate: asnjë
“E Majta” 12.427 vota – mandatet: 1
VLEN 88 vota – mandate: asnjë
ZNAM 8405 vota – mandate: 1

Njësia zgjedhore 5

LSDM 26.904 vota – mandate: 3
VMRO-DPMNE 73.916 vota – mandate: 10
Grom 361 vota – mandate: asnjë
BDI 27.013 vota – mandatet: 4
“E Majta” 9926 vota – mandate: 1
VLEN 11.067 vota – mandatet: 1
ZNAM 8757 vota – mandate: 1

Njësia zgjedhore 6

LSDM 6.418 vota – mandate: 1
VMRO-DPMNE 21.639 vota – mandate: 3
Grom 110 vota – mandate: asnjë
BDI 53.817 vota – mandatet: 9
“E Majta” 1312 vota – mandate: asnjë
VLEN 47687 vota – mandate: 7
ZNAM 1511 vota – mandate: asnjë

Pas të dhënave të përpunuara plotësisht nga votimi i djeshëm, VMRO-DPMNE fitoi 58 mandate, koalicioni BDI 19 mandate, LSDM 18 mandate, koalicioni VLEN 13 mandate, E majta dhe ZNAM nga gjashtë mandate.

LSDM, sipas informacioneve të deritanishme nga KShZ, ka përjetuar disfatën më të rëndë në histori dhe sipas numrit të deputetëve bëhet partia e tretë në Maqedoni, pas BDI-së.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT