Saturday, May 18, 2024
spot_img

Rritet eksporti prej 8 për qind

Në prill, kompanitë në Zonat e Lira Tregtare (ZZHTI) regjistruan një rritje të eksporteve prej 300 milionë euro, duke shënuar një rritje prej 8% krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar dhe 21% më shumë se prilli i vitit 2022. Eksportet nga janari deri në prill arritën në mbi 1 miliard e 120 milionë euro.

Importet gjithashtu u rritën, duke arritur në 270 milionë euro në prill, 10% më shumë se prilli i vitit të kaluar. Deri në prill, importet totale ishin mbi 1 miliard euro.

Numri i vendeve të punës në ZZHTIu rrit në 18,100, që është 8% më shumë se në prillin e vitit të kaluar. Në shtatë vitet e fundit, janë krijuar rreth 12,000 vende të reja pune.

Trendi pozitiv i rritjes pritet të vazhdojë edhe në periudhën e ardhshme për shkak të rritjes së vëllimit të kontratave të lidhura investimi. Vetëm në tre vitet e fundit në TIRZ janë lidhur kontrata me një volum total mbi 1 miliard euro, të cilat krijojnë mbi 10 mijë vende të reja pune, disa prej të cilave tashmë janë në zbatim.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT