Wednesday, May 29, 2024
spot_img

A DO TË PUNONI PËR 1000 EURO NË KROACI? Pagat sezonale po përgatiten për sezonin e ardhshëm

Njerëzit për “sezonin” vijnë shpesh nga pjesë të ndryshme të Kroacisë, dhe së fundmi nga e gjithë bota, kështu që nuk është për t’u habitur që të ardhurat e sigurta (44 përqind) dhe akomodimi (40 përqind) janë të një rëndësie vendimtare kur zgjedh një punë sezonale. .

Është interesant fakti se paga është vetëm në vendin e tretë, ndërsa ditët e pushimit dhe orari i punës janë disi më pak të rëndësishme për personat në këtë lloj punësimi, shkruan Tportal.

Sipas hulumtimit, përparësitë më të mëdha të punës sezonale janë përvetësimi i njohurive dhe aftësive të reja (68 përqind e të anketuarve), takimi me njerëz të rinj (61 përqind), si dhe paga, e cila, si rregull, është dukshëm më e lartë. se sa në rastin e punësimit gjatë gjithë vitit (54 përqind).

Ka edhe qëndrim në det (45 përqind), interesim dhe atraktivitet të punës (44 përqind), dhe vetëm gjashtë përqind e njerëzve konsiderojnë se puna sezonale nuk ka përparësi.

Nga ana tjetër, disavantazhet më të mëdha të punës në sezon i gjejmë në kohëzgjatjen pothuajse të kufizuar, ditët e gjata të punës, akomodimin joadekuat, por edhe pagat shumë të ulëta dhe ndarjen nga familja.

Kur bëhet fjalë për pagën mesatare, paga neto e pritshme mujore për një punë sezonale është 1307 euro neto, që është gjashtë për qind më shumë krahasuar me vitin e kaluar.

Të ardhurat mujore varen edhe nga lloji i punës:

kamarierët presin një pagë mesatare mujore prej 1,408 euro;

kuzhinierët dëshirojnë të marrin një minimum prej 1,482 eurosh për punën e tyre;

kamerat presin të paktën 1,145 euro në muaj;

recepsionistët besojnë se për punën e tyre duhet të paguhen 1259 euro;

shitësit presin një pagë prej 1,105 euro;

magazinierët presin 1050 euro në sezon, ndërsa

një asistent kuzhine mendon se meriton një minimum prej 1322 eurosh.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT