Tuesday, June 25, 2024
spot_img

Ambasadorja Gjermane vizitë në selinë e Alternativës

Sot, në selinë e Alternativës, ishte në vizitë ambasadorja e RF të Gjermanisë, Petra Drexler, e shoqëruar nga këshilltarja e saj, Bjanka Ordanovska. Ajo u prit nga kryetari i Alternativës, Afrim Gashi, dhe nënkryetarja Safije Sadiki Shaini.
Temë e këtij ishin zhvillimet aktuale politike, si dhe pozicioni i Alternativës kundrejt tyre.
Me këtë rast kryetari Gashi e njoftoi Ambasadoren për qëndrimin e Alternativës, si pjesë e koalicionit Lidhja Europiane për Ndryshim, kundrejt punës në Kuvend, ku tashmë nj ëjavë deputetët e saj nuk marrin pjesë. Ai foli për problemin që e ka shkaktuar kryetari i Kuvendit dhe shumica parlamentare duke e shkelur Kodin Zgjedhor, në mënyrë që opozita shqiptare të mos e marrë anëtarin e saj në KSHZ.
Përveç kësaj, në takim u fol edhe procesin e eurointegrimit dhe ndryshimet kushtetuese, për çka kryetari Gshi e përsëriti qëndrimin tashmë të njohur se Alternativa, por edhe koalicioni LEN, nuk ka dilema për këtë temë, duke qenë një parti dhe koalicion i përkushtuar në mënyrë të veçantë për integrimin e vendit në BE.
Ambasadorja gjermane e përshëndeti angazhimin konstruktiv të Alternativës dhe shprehu inkurajim për ruajtjen e kursit eurointegrues, kjo në interes të gjithë qytetarëve të Maqedonisë së Veriut.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT