Friday, July 19, 2024
spot_img

Arben Taravari priti në takim Ambasadorin e Hungarisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, shkëlqesinë e tij András Klein

Në këtë takim, u diskutua kryesisht për çështjet më të rendësishme politike dhe sfidat me të cilat përballet Maqedonia e Veriut, ndërsa rëndësi e veçantë iu kushtua edhe bisedimeve në lidhje me zgjedhjet e ardhëshme në vend si dhe qëndrimin e Aleancës për Shqiptarët në këtë proces. Kryetari Arben Taravari informoi ambasadorin se janë mbajtur takime të vazhdueshme me faktorët më relevant në vend dhe së shpejti do të ketë edhe prononcim zyrtar në lidhje me pozicionimin e Aleancës për Shqiptarët. Mbi të gjitha, Taravari siguroi ambasadorin se si do që të vijojë procesi, ASH ngelet si gjithmonë, e përkushtuar në rrugën evropiane të Maqedonisë së Veriut.
Edhe ambasadori Klein, u shpreh se Ambasada Hungareze në Shkup po ndjek me interes të madh ngjarjet aktuale në vend dhe është e gatshme gjithmonë që ta përkrahë vendin tonë drejt anëtarësimit në BE. Si kryesuese e Presidencës së BE-së që nga korriku i këtij viti, Hungaria do të ketë si një nga prioritetet e saj edhe përkrahjen e vendeve të Ballkanit Perëndimor në proceset eurointegruese me qëllim përfundimtar integrimin e tyre të plotë në BE.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT