Sunday, March 3, 2024
spot_img

Ata që bastuan kundër aksioneve të Tesla-s humbën më shumë para vitin e kaluar se çdo kompani tjetër

Ja diçka që me siguri do ta bëjë Elon Musk të buzëqeshë – adhuruesit e transaksioneve afatshkurtra të aksioneve, të ashtuquajturat short-selling, pra investitorët që vënë bast se vlera e aksioneve të Tesla-s do të bjerë (dhe kështu do të fitojnë para), humbën së bashku 12.2 miliardë dollarë. vit, më shumë se sa kanë humbur në këtë lloj transaksioni me ndonjë kompani tjetër në vitin 2023.

Ky vlerësim, nga firma e analizës së tregut S3 Partners, nuk është tronditëse – stoku i Tesla-s është pak më shumë se dyfishuar gjatë vitit. Por që shitësit e shkurtër të marrin një goditje të tillë, duhet të ketë jo vetëm fitime për aksionet, por edhe një grup të madh bastesh nga ana tjetër.

Me indekset e aksioneve në SHBA që e mbyllin vitin afër niveleve rekord – S&P 500 është rritur 22 për qind për vitin – shitësit e shkurtër patën një vit të keq në përgjithësi. S3 vlerëson se humbjet e tyre totale arritën në 194.8 miliardë dollarë. Por humbjet nga ata që ulën vlerën e aksioneve të Tesla ishin veçanërisht të këqija – më shumë se humbjet e kombinuara të pësuara nga Microsoft dhe Meta, pronari i Facebook.

Dhe Tesla, e cila vlen shumë më tepër se çdo prodhues tjetër automobilistik në botë – pavarësisht se shitjet e saj janë një pjesë e vogël e atyre të shumë prodhuesve të mëdhenj të automjeteve – ka qenë prej kohësh një objektiv kryesor për tregtarët e shkurtër që besojnë se aksionet janë mbivlerësuar. Vitin e kaluar, investitorët arritën mesatarisht 18.9 miliardë dollarë në interes të shkurtër në aksionet e Tesla-s, duke tejkaluar vetëm nga Apple, e cila mesatarisht arriti në 19 miliardë dollarë në interes të shkurtër me një kapital tregu shumë më të madh se Tesla.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT