Tuesday, June 18, 2024
spot_img

BDI përshëndet miratimin e Ligjit për largimin e kazinove dhe bastoreve nga shkollat

Bashkimi Demokratik për Integrim përshëndet miratimin e Ligjit për largimin e kazinove dhe bastoreve nga institucionet arsimore.

BDI me shqetësim ka ndjekur gjithë debatin dhe fushatën kundër Ligjit për lojëra të fatit dhe në mbrojtje të monopolit të dyshimtë në këtë industri.

Fushata obstrukcioniste, bllokuese, shpifëse, negative dhe ofenduese nuk kaloi.

Ligji për largimin e kazinove dhe bastoreve parasheh:

– Largimin e bastoreve dhe kazinove 500 metra nga institucionet arsimore,
-Mbron dhe ndalon të miturit nga përfshirja në lojërat e fatit,
– Rrit të ardhurat në buxhet, nëpërmjet rritjes së tatimeve dhe çmimit të licencave, me të cilat ndihmohen kultura, sporti, mediat.

Largimi i kazinove dhe bastoreve si dhe demonopolizimi i industrisë janë politikë dhe program i Bashkimit Demokratik për Integrim, por edhe Qeverisë i miratuar në Kuvend.

Bashkimi Demokratik për Integrim është përcaktuar të vijojë demonopolizimin e çdo industrie dhe të veprojë në përputhje me pritshmëritë e qytetarëve.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT