Saturday, May 18, 2024
spot_img

Bejxhan Iljaz: Koalicioni i Frontit Evropian do të shpallë fitoren më 24 prill dhe 8 maj

Bejxhan Iljaz nënvizoi që duke votuar për koalicionin e Frontit Europian më 24 prill dhe 8 maj, do të votojmë për të ardhmen tonë dhe të brezave pas nesh.

 

Entuziazmin që pashë gjatë fushatës dhe duke parë turmën e mbledhur këtu sot, shoh që kombi ynë tashmë e ka marrë vendimin e tij. Koalicioni e Frontit Evropian do të shpallë fitoren më 24 prill dhe 8 maj. Vendi ynë është në prag të një periudhe historike. Të gjithë këtu sot në ditën e zgjedhjeve duhet të mobilizohet me të gjitha forcat, pa kushte, të pasqyrojë vullnetin e saj në kutinë e votimit  dhe të ketë fjalën për të ardhmen tonë. Mos harroni se: Duke votuar për koalicionin e Frontit Europian më 24 prill dhe 8 maj, ne do të votojmë për të ardhmen tonë dhe të brezave pas nesh. Koalicioni të Frontit Europian garanton anëtarësimin e plotë të vendit tonë në Bashkimin Europian.

 

Fatima Osmanovska në vijim tha që romët janë këtu, zëri rom është këtu, në këtë front.

 

Ndërsa të gjithë shpirtrat e vegjël, tradhtarë të komunitetit rom, janë vetëm një varëse për partitë maqedonase për vite me rradhë dhe janë krenarë që qëndrojnë pas tyre si dekorim, duke u dhembur shpatullat e tyre nga goditja në supe, unë nga ana tjetër si lider romë i Unionit Rom, të ketë rastin të qëndrojë me krenari krah për krah me liderët më të mëdhenj të komunitetit shqiptar, komunitetit turk dhe boshnjak dhe nga qendra e Maqedonisë për të thënë: Romët janë këtu, zëri rom është këtu, në këtë front.

 

Munir Kolashinac nënvizoi që sa herë që boshnjakët ishin në koalicion me popujt vëllezër i kemi arritur të drejtat tona dhe kemi vendosur qëllime më lehtë.

 

Fronti Evropian është një koalicion politik shumëkombësh që mbron: anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në BE, reformën e sistemit gjyqësor, barazinë e të gjithë qytetarëve në të gjitha çështjet që kanë të bëjnë me përdorimin zyrtar të gjuhës amtare, arsimin në gjuhën amtare, panairin. përfaqësimi etnik në të gjitha institucionet shtetërore etj. Në të njëjtën mënyrë, të gjithë e dinë se sa herë që boshnjakët ishin në koalicion me popujt vëllazërorë me të cilët jetojnë në të njëjtin mjedis, pra me shqiptarët, turqit, torbeshitë, goranët dhe romët, ne i kemi a

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT