Friday, July 19, 2024
spot_img

Brenda një jave Bullgaria dhe Rumania do të hyjnë në zonën Shengen

Bullgaria dhe Rumania do të jenë pjesë e zonës Shengen nga 31 marsi i këtij viti. Në këtë mënyrë qytetarët e dy vendeve do të mund të lëvizin lirshëm ndërmjet shteteve anëtare për rreth 400 milionë qytetarë.

Bullgaria dhe Rumania janë anëtarë të Bashkimit Evropian që nga viti 2007 dhe nga ky vit të dyja vendet hynë në zonën Shengen. Megjithatë, duke qenë se ata nuk ishin më parë pjesë e zonës pa kufij, udhëtarëve u kërkohet ende të tregojnë pasaportat e tyre gjatë hyrjes.

Pasagjerët që vijnë nga ajri ose deti nga vende të tjera Shengen nuk do të kenë më nevojë të tregojnë pasaportat e tyre pas mbërritjes. Kjo do të thotë që pasagjerët në fluturime, kroçera dhe tragete nuk do t’i nënshtrohen kontrolleve, duke e bërë shumë më të lehtë udhëtimin.

Megjithatë, nëse jeni duke udhëtuar me makinë ose duke mbërritur me tren ose autobus, do t’ju duhet ende të tregoni dokumentet tuaja. Ky është kryesisht këmbëngulja e Austrisë, pasi rregullat që rregullojnë kufijtë tokësorë nuk janë vendosur ende, raportoi Euronews.

Të dyja vendet, të paktën për momentin, nuk do t’i ndryshojnë monedhat ekzistuese në euro, për këtë arsye, ndër të tjera, nuk pritet rritje e çmimeve. Gjithashtu, rritja e konkurrencës midis vendeve mund të kundërshtojë çdo tendencë për të rritur çmimet në vendet më të vizituara, pasi udhëtarët mund të krahasojnë lehtësisht çmimet, hotelet dhe bizneset e tjera duan të qëndrojnë konkurrues.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT