Wednesday, May 29, 2024
spot_img

Bujar Osmani: Gjendem në një prej misioneve më fisnike që Fronti Europian i’a ka besuar

Prezenca juaj këtu është mbështetja dhe respekti më i madh për mua në këtë kandidaturë. Në këtë fushatë nuk kam folur për veten edhe pse është e zakonshme kandidatët të flasin se kush janë, por kolegët më kanë vlerësuar dhe nëse nuk ju kam bindur me punën time ashtu siç jam i përkushtuar me disciplinën e punës, mendoj që kam treguar se mund të bëj detyrën e presidentit. Një prej misioneve më fisnike që Fronti Europian më ka përcaktuar të jem bartës i procesit, është çështje që ëndëra e secilit njeri në vend të bëhet realitet pavarësisht përkatësisë etnike, u shpreh Osmani.

 

Musa Xhaferi shtoi se Fronti Europian i krijuar nga Ahmeti jep mundësi që edhe etnitetet tjera në vend të ndihen të barabartë.

 

Me iniciativë të Ali Ahmetit u krijua Fronti Europian dhe bashkë me vullnetin e partive politike për të imponuar një pjesëmarje më të madh në parlament, që shqiptarët të jenë vendimtarës me etnitetet tjera dhe gjithë ato që shohin prespektivë këtu, pas shumë viteve u bashkuan për të liberalizuar të drejtat, se shqiptarët përmes BDI janë më solidar që edhe të tjerët të përfaqësohen më mirë dhe të realizojnë të drejtat e tyre, theksoi Xhaferi.

 

Arjanit Hoxha tha se kur të gjithë bëhen bashkë dhe qëllimi është i pastër, sigurisht që është e arritshme.

 

Kanë tentuar edhe PDSH dhe PPD të bëhen bashkë por ja që tash më ra hise mua të jem pjesë e procesit që ndërton historinë. Këtu ka themelues të PDSH, të Aleancës, ka njerëz që janë munduar jashtëzakonisht shumë të bëhemi bashkë dhe sot jemi bërë bashkë edhe me etnitetin turk. Ajo që ne duam sot të bëjmë bashkë të gjithë dhe të ju themi se gjithçka është e arritshme dhe qëllimi është i pastër, vlerësoi Hoxha.

 

Fehmi Skender tha se Republika e Maqedonisë së Veriut duhet të vazhdojë në rrugën e saj europiane, nuk ka alternativë tjetër ose Bashkimi Evropian ose ne qëndrojmë në të njëjtin vend.

 

Deri tani siç kemi qenë bashkë, do të vazhdojm gjithmonë të jemi bashkë. Republika e Maqedonisë së Veriut duhet të vazhdojë në rrugën e saj europiane, nuk ka alternativë tjetër ose Bashkimi Europian ose ne qëndrojmë në të njëjtin vend. Prandaj, më 24 prill duke rrumbullaksuar numrin 4, të përpiqemi të formësojmë të ardhmen tonë. Vetëm në këtë mënyrë mund të ecim përpara, u shpreh Skender.

 

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT