Wednesday, April 17, 2024
spot_img

Çfarë ndodh kur klikoni butonin “Unë nuk jam robot”? Përgjigja mund t’ju shqetësojë

Ju ndoshta keni klikuar butonin që konfirmon se nuk jeni robot deri tani dhe nuk keni menduar shumë për atë që ndodh ndërkohë ndërkohë që ju jepet aksesi në një faqe.

Kjo masë sigurie quhet “CAPTCHA” (anglisht: Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) dhe kur konfirmon se “nuk je robot” nuk është thjesht një klikim i thjeshtë i butonit.

Kur kontrolloni këtë opsion, faqja që dëshironi të hapni merr akses në historikun tuaj të internetit për të vendosur nëse jeni person real apo jo.

Nëse, për shembull, keni parë YouTube ose keni shkruar diçka në Twitter përpara se të klikoni butonin “Unë nuk jam një robot”, kjo do të thotë që ju jeni një person i vërtetë.

Në thelb, është një mënyrë që Google të kontrollojë nëse jeni një inteligjencë artificiale apo jo. Duhet të pranojmë se gjithçka është paksa rrëqethëse, veçanërisht kur e dimë se mënyra se si e lëvizni shigjetën nëpër ekran mund të gjurmohet dhe analizohet gjithashtu.

Nëse ju merrni një detyrë tjetër (të klikoni mbi hidrantë, motorë ose diçka tjetër), kjo do të thotë që makina ende nuk është e sigurt nëse jeni person real apo jo.

 

 

 

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT