Tuesday, June 25, 2024
spot_img

Çmimet po bien në Eurozonë

Çmimet e prodhimit në industri ranë me 0.3 për qind në Eurozonë dhe me 0.2 për qind në Bashkimin Evropian në nëntor, raportoi Eurostat.

Në bazë vjetore, çmimet ranë me 8.8 për qind në zonën e euros dhe me 8.1 për qind në BE krahasuar me nëntorin 2022, sipas faqes së internetit të Eurostat.

Në Bashkimin Evropian, çmimet e shitjes së produkteve të ndërmjetme janë ulur me 0,4 për qind, në sektorin e energjisë me 0,3 për qind, çmimet e mallrave kapitale dhe të konsumit afatgjatë me 0,2 për qind, ndërsa çmimet e mallrave të konsumit jo të qëndrueshme kanë mbetur të pandryshuara në raport me muajin tetor. .

Rënia më e madhe mujore e çmimeve të prodhimit në industrinë e vendeve të Bashkimit Evropian është shënuar në Sllovaki me tre për qind, Portugali me 2,3 për qind, Spanjë me 2,1 për qind dhe rritjen më të madhe mujore në Suedi me 4,1 për qind, Francë me 2,4 për qind, Bullgari 0,7 për qind. për qind. për qind.

Në bazë vjetore, çmimet e prodhimit në sektorin energjetik të BE-së ranë me 21,3 për qind, çmimet e mallrave të ndërmjetme me 5,2 për qind, ndërsa çmimet e mallrave të qëndrueshme të konsumit u rritën me 2,8 për qind, çmimet e mallrave kapitale me tre për qind dhe çmimet e mallrave jo të qëndrueshme. mallrat e konsumit me 3.4 për qind.

Rënia më e madhe vjetore e çmimeve të prodhimit në industrinë e Bashkimit Evropian është shënuar në Belgjikë me 18,7 për qind, Itali me 16,3 për qind, Letoni me 15,3 për qind dhe rritjen më të madhe në Luksemburg me 20,4 për qind, Sllovaki me 10,9 për qind dhe Slloveni. 2.9 për qind. .

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT