Friday, June 14, 2024
spot_img

Eurostat: Rreth 4.3 milionë ukrainas ikën në vendet e BE-së

Siç u tha, qytetarët e Ukrainës përfaqësojnë 98 për qind të përfituesve të një lloj mbrojtjeje të përkohshme, pra azilit, nga të cilët 46,3 për qind janë gra dhe 33,3 për qind janë fëmijë, ndërsa burrat përbëjnë 20,4 për qind.

Numri më i madh i atyre njerëzve është në Gjermani – 1.2 milion (28.9 përqind), në Poloni – 955.110 (22.3 përqind) dhe në Republikën Çeke – 369.330 (8.6 përqind).

Në Bullgari janë 169,845 ukrainas, në Rumani 144,295, në Hungari 33,720, në Greqi 26,675, në Kroaci 22,900 dhe në Slloveni 8,710.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT