Saturday, June 15, 2024
spot_img

Gir: Të punohet në zbatimin e Marrëveshjes së Prespës, Ohrit dhe Fqinjësisë së Mirë

Ambasadori evropian David Geer beson se Marrëveshja e Prespës, Marrëveshja Kornizë e Ohrit dhe Marrëveshja për marrëdhënie të mira fqinjësore me Republikën e Bullgarisë, secila në mënyrë të ndryshme, i kanë sjellë përfitime të konsiderueshme vendit dhe thotë se prandaj është e një rëndësie të madhe për Bashkimi Evropian të punojë për zbatimin e plotë të tre kontratave.

– Marrëveshja e Prespës, e cila po debatohet kaq shumë në këto momente, ka sjellë përfitime të mëdha për vendin tuaj. Tregtia ndërmjet Maqedonisë dhe Greqisë është dyfishuar pas nënshkrimit të Marrëveshjes së Prespës, është zhvilluar bashkëpunimi kulturor, është forcuar komunikimi mes popujve të dy vendeve si dhe bashkëpunimi mes dy vendeve dhe bashkëpunimi në fushën ushtarake ndërmjet ushtritë e dy vendeve, tha Gir në përgjigje të pyetjes së një gazetari pas hapjes së Shtëpisë Evropiane në Tetovë.

Ai theksoi se si rezultat i nënshkrimit të Marrëveshjes së Prespës është forcuar perceptimi dhe pozita e vendit në nivel ndërkombëtar. Siç tha ai, ka përfitime të mëdha nga nënshkrimi i Marrëveshjes Kornizë të Ohrit dhe Marrëveshja për marrëdhënie të mira fqinjësore me Republikën e Bullgarisë.

– Pikërisht për këtë arsye, është jashtëzakonisht e rëndësishme që BE-ja të mund të ndërtojë mbi këtë bashkëpunim dhe këto arritje që janë arritur deri më tani dhe të punojë në zbatimin e plotë të të tri marrëveshjeve që do të kontribuojnë në anëtarësimin më të shpejtë, në fakt. për të përshpejtuar rrugën e integrimit evropian të vendit tuaj, tha Geer.

Siç tha ai, presin që sa më shpejt të formohet një qeveri e qëndrueshme, e cila do të ndërmarrë të gjithë hapat e nevojshëm për zbatimin e të gjitha reformave dhe anëtarësimin e vendit në Bashkimin Evropian.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT