Saturday, June 15, 2024
spot_img

Gjyqtarët Isamedin Limani dhe Aleksandar Kambovski zgjidhen anëtarë të rinj të Këshillit Gjyqësor

Pas votimit të sotëm, Këshilli Gjyqësor do t’i plotësojë dy pozitat vakante në radhët e gjyqtarëve që ishin bosh saktësisht një vit pas dorëheqjes së Mirjana Radevska-Stefkovës dhe Zoran Gerasimovskit, të cilët vendosën të ndërmarrin këtë hap pas shkarkimit kontrovers të presidentit të Këshilli, Vesna Dameva

Gjyqtari suprem Isamedin Limani dhe gjyqtari nga Gjykata e Apelit në Manastir, Aleksandar Kambovski janë anëtarë të rinj të Këshillit Gjyqësor pas votimit të sotëm për zgjedhjen e dy anëtarëve të Këshillit nga radhët e gjyqtarëve.

Rezultatet e votimit të sotëm të gjyqtarëve të Gjykatës Supreme dhe atyre të Apelit të Manastirit në një konferencë për media i bëri të ditur kryetari i Komisionit për Zbatimin e Zgjedhjeve, Sabhi Yakupi.

Nga radhët e gjyqtarëve suprem, Limani mori shtatë vota dhe kundërshtarja e tij e vetme, gjyqtarja Cvetanka Periq, e cila paralajmëroi tërheqjen nga gara, por mbeti në fletëvotim, fitoi dy vota

 

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT