Saturday, June 15, 2024
spot_img

Google Maps po ju paralajmëron: Keni kohë deri më 1 dhjetor

Google Maps po ndryshon mënyrën se si i trajton të dhënat e vendndodhjes suaj.

Në vend që të rezervojë të dhënat tuaja në renë kompjuterike, Google së shpejti do t’i ruajë ato në nivel lokal në pajisjen tuaj.

Në një email dërguar përdoruesve, Google thotë se keni kohë deri më 1 dhjetor për të ruajtur të gjitha udhëtimet tuaja në pajisjen tuaj përpara se ajo të fillojë të fshijë të dhënat tuaja të vjetra.

Timeline, i njohur më parë si Historia e Vendndodhjes, është një veçori që gjurmon itineraret dhe udhëtimet tuaja bazuar në vendndodhjen e telefonit tuaj, duke ju lejuar të rivizitoni të gjitha vendet që keni vizituar në të kaluarën.

Por tani, në vend që t’i lidhë të gjitha këto informacione me llogarinë tuaj të Google, kompania do t’i lidhë ato me pajisjet që përdorni.

Google e njoftoi për herë të parë këtë ndryshim në dhjetor 2023 si pjesë e përpjekjeve për të forcuar privatësinë e përdoruesve dhe pak më herët filloi të fshinte faqe të caktuara nga historia e vizitave.

Kalimi në një metodë të re ruajtjeje do të thotë që nuk do të mund të hyni më në “Kronologji” nga versioni i desktopit i aplikacionit ose nga faqja e “Hartave Google”.

Nëse nuk i aktivizoni cilësimet e reja deri atëherë, Google do të përpiqet të zhvendosë 90 ditët e fundit të historisë suaj të udhëtimit në pajisjen e parë në të cilën identifikoheni dhe të gjitha të dhënat e vjetra do të fshihen.

Nëse dëshironi të vazhdoni të përdorni Timeline, hapni Google Maps në telefonin tuaj celular, klikoni foton e profilit në këndin e sipërm djathtas të ekranit dhe zgjidhni Timeline.

Nga atje, zgjidhni nëse dëshironi t’i ruani të dhënat tuaja të vendndodhjes derisa t’i fshini manualisht ose t’i fshini Google automatikisht pas 3, 18 ose 36 muajsh.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT