Saturday, June 15, 2024
spot_img

Grant deri në 600,000 euro për zhvillimin e biznesit: Lista e plotë e mbi 100 aktiviteteve të pranueshme në masën 7

Përveç mbështetjes për bujqësinë dhe turizmin rural, programi IPARD 3 përfshin edhe mbështetjen për aktivitetet prodhuese joushqimore përmes masës popullore 7 “Diversifikimi i fermave dhe zhvillimi i biznesit” . Këtu përfshihen një numër i madh aktivitetesh që nuk lidhen drejtpërdrejt me bujqësinë apo turizmin, por sipas vendndodhjes së tyre janë të pranueshme për aplikim sipas kësaj mase.

Granti i pakthyeshëm i bashkëfinancuar deri në 600,000 euro mund të përdoret për të mbuluar 60% të kostove të ndërtimit ose rindërtimit të ndërtesave, blerjes së makinerive dhe pajisjeve të reja, blerjes së programeve kompjuterike etj. Investimi total i planifikuar duhet të jetë së paku 10,000 euro.

Granti është plotësisht i pakthyeshëm dhe gjithçka e fituar brenda fushës së investimit mbetet pronë e përfituesit. Mund të aplikojnë personat fizikë dhe juridikë që plotësojnë kriteret e pranueshmërisë .

Një parakusht kryesor për aplikim është që lokacioni ku planifikohet të realizohet investimi të jetë në një mjedis rural, pra një qytet me më pak se 30,000 banorë . Përveç të gjitha fshatrave në Maqedoni, këtu përfshihen qytetet: Berovë, Bogdanci, Valandovë, Vinicë, Gjevgjeli, Dibër, Dellçevë, Demir Kapi, Demir Hisar, Kavadar, Kërçovë, Koçani, Kratovë, Kriva Pallankë, Krushevë, Kamenica e Maqedonisë, Makedonska Brod, Negotinë, Pehçevë, Probishtip, Radovish, Resnjë, Sveti Nikollë dhe Strugë.

Shihni listën e plotë të mbi 100 aktiviteteve të pranueshme për të cilat mund të kërkohet një grant i pakthyeshëm deri në 600,000 euro përmes programit IPARD .

Mobilje

 • Prodhimi i mobiljeve për zyra dhe mobilje dyqanesh
 • Prodhimi i mobiljeve të kuzhinës
 • Prodhimi i dyshekëve
 • Prodhimi i mobiljeve të tjera

 

Rroba

 • Prodhimi i veshjeve prej lëkure
 • Prodhimi i veshjeve të punës
 • Prodhimi i veshjeve të tjera të sipërme
 • Prodhimi i të brendshmeve
 • Prodhimi i artikujve dhe aksesorëve të tjerë të veshjeve
 • Prodhimi i artikujve prej gëzofi
 • Prodhimi i veshjeve të thurura dhe të thurura me grep

 

Tekstil

 • Përgatitja dhe tjerrja e fibrave tekstile
 • Gërshetimi i tekstilit
 • Mbarimi i tekstilit
 • Prodhimi i pëlhurave të thurura dhe të thurura me grep
 • Prodhimi i produkteve të gatshme tekstile
 • Prodhimi i qilimave dhe qilimave (mbulesa dyshemeje)
 • Prodhimi i litarëve, kërpit, gërshetave dhe rrjetave
 • Prodhimi i tekstileve jo të endura dhe artikujve të tekstilit jo të endura
 • Prodhimi i tekstileve të tjera teknike dhe industriale
 • Prodhimi i tekstileve të tjera

 

Përpunimi i drurit dhe produkteve të drurit

 • Sharrimi dhe gërvishtja e drurit
 • Prodhimi i rimeso dhe panele të tjera druri
 • Prodhimi i parketit
 • Prodhimi i zdrukthtarisë dhe dyshemeve të tjera të ndërtesave
 • Prodhimi i ambalazheve prej druri
 • Prodhimi i produkteve të tjera të drurit
 • Prodhimi i artikujve nga materiali prej tape, kashte dhe thurje

 

Letër dhe produkte letre

 • Prodhimi i celulozës (pulpës)
 • Prodhimi i letrës dhe kartonit
 • Prodhimi i letrës dhe kartonit të valëzuar dhe ambalazhimi nga letra dhe kartoni
 • Prodhimi i artikujve për nevoja sanitare dhe tualeti për amvisëri
 • Prodhimi i artikujve shkrimi nga letra
 • Prodhimi i letër-muri
 • Prodhimi i artikujve të tjerë nga letra dhe kartoni

 

Produkte tavoline gome dhe plastike

 • Prodhimi i gomave të jashtme dhe të brendshme për automjete, ritrajtim i gomave të automjeteve (goma të jashtme)
 • Prodhimi i produkteve të tjera të gomës
 • Prodhimi i pllakave, fletëve, tubave dhe profileve nga masa plastike
 • Prodhimi i ambalazheve nga tavolinat e ambalazheve plastike
 • Prodhimi i objekteve për montim (mallra ndërtimi) nga tavolina plastike
 • Prodhimi i produkteve të tjera nga tavolina plastike

 

Produkte të tjera minerale jo metalike

 • Prodhimi i qelqit dhe produkteve të qelqit
 • Prodhimi i xhamit të sheshtë
 • Formimi dhe përpunimi i xhamit të sheshtë
 • Prodhimi i xhamit të zbrazët
 • Prodhimi i fibrave të qelqit
 • Prodhimi dhe përpunimi i qelqit të tjerë, duke përfshirë mallrat teknike të qelqit
 • Prodhimi i produkteve zjarrduruese
 • Prodhimi i materialeve të ndërtimit nga balta
 • Prodhimi i pllakave qeramike dhe pllakave të dyshemesë
 • Prodhimi i tullave, pllakave dhe produkteve të argjilës së pjekur për ndërtim
 • Prodhimi i produkteve të tjera prej porcelani dhe qeramike
 • Prodhimi i sendeve shtëpiake qeramike dhe sendeve dekorative qeramike
 • Prodhimi i pajisjeve sanitare qeramike
 • Prodhimi i izolatorëve qeramikë dhe pajisjeve izoluese
 • Prodhimi i produkteve të tjera teknike nga qeramika
 • Prodhimi i produkteve të tjera qeramike
 • Prodhimi i çimentos
 • Prodhimi i gëlqeres dhe gipsit
 • Prodhimi i produkteve të betonit, çimentos dhe suvasë
 • Prodhimi i produkteve të betonit për qëllime ndërtimi
 • Prodhimi i produkteve të gipsit për qëllime ndërtimi
 • Prodhimi i betonit të gatshëm
 • Prodhimi i allçisë
 • Prodhimi i çimentos me fibra
 • Prodhimi i produkteve të tjera të betonit, suvasë dhe çimentos
 • Prerja, formimi dhe mbarimi i gurit
 • Prodhimi i produkteve gërryese
 • Prodhimi i produkteve të tjera minerale jometalike

 

Lëkurë dhe produkte lëkure

 • Rrezitja dhe mbarimi i lëkurës; mbarimi dhe ngjyrosja e leshit
 • Prodhimi i valixheve, çantave të dorës dhe artikujve të ngjashëm, shalëve dhe shalës
 • Prodhimi i këpucëve

 

Produkte metalike të fabrikuara (përveç prodhimit të armëve)

 • Prodhimi i produkteve metalike të fabrikuara, përveç makinerive dhe pajisjeve
 • Prodhimi i konstruksioneve metalike 
 • Prodhimi i konstruksioneve metalike dhe pjesëve të strukturave
 • Prodhimi i dyerve dhe dritareve metalike
 • Prodhimi i cisternave, tankeve dhe enëve nga metali
 • Prodhimi i radiatorëve dhe kaldajave për ngrohje qendrore
 • Prodhimi i cisternave të tjera, rezervuarëve dhe kontejnerëve prej metali
 • Prodhimi i kaldajave me avull, përveç kaldajave për ngrohje qendrore me ujë të nxehtë
 • Formëzimi, presimi, stampimi dhe rrotullimi i metaleve; metalurgji pluhur
 • Përpunimi dhe plasimi i metaleve
 • Puna e përgjithshme mekanike
 • Prodhimi i teheve, veglave dhe pajisjeve metalike për qëllime të përgjithshme
 • Prodhimi i bravave dhe menteshave
 • Prodhimi i produkteve të tjera metalike të fabrikuara
 • Prodhimi i arkave dhe ambalazheve të ngjashme prej çeliku
 • Prodhimi i ambalazheve për ambalazhim nga metale të lehta 
 • Prodhimi i produkteve teli, zinxhirë dhe susta 
 • Prodhimi i fiksuesve dhe produkteve të makinerive të vidhave
 • Prodhimi i produkteve të tjera metalike të fabrikuara

 

Të tjera

 • Prodhimi i ushqimit për kafshët shtëpiake
 • Prodhimi i parfumeve dhe preparateve tualeti
 • Prodhimi i vajrave esenciale
 • Prodhimi i biçikletave dhe karrigeve me rrota
 • Prodhimi i mjeteve të tjera të transportit
 • Industri tjetër prodhuese
 • Prodhimi i bizhuterive, bizhuterive dhe produkteve të ngjashme
 • Prodhimi i instrumenteve muzikore
 • Prodhimi i pajisjeve sportive
 • Prodhimi i lojërave dhe lodrave

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT