Tuesday, June 18, 2024
spot_img

Grupi punues për reforma në Këshillin Gjyqësor, i shqyrtoi të gjitha 40 rekomandimet e Misionit Vlerësues.

Grupi punues për reforma në Këshillin Gjyqësor, i shqyrtoi të gjitha 40 rekomandimet e Misionit Vlerësues.

Gjatë periudhës që vijon  do të konkretizohen mendimet dhe qëndrimet e anëtarëve të grupit punues, me qëllim të fillimit të ndryshimit të Ligjit për këshillin gjyqësor.

Janë parashikuar ndryshime në pjesën e zgjedhjes, përgjegjësisë dhe shkarkimit të kryetarit dhe anëtarëve të Këshillit Gjyqësor, si dhe zgjedhjen dhe avancimin e gjyqtarëve.

U diskutua edhe për pavarësinë e Këshillit Gjyqësor. Për realizimin e disa reformave të caktuara në Këshillin Gjyqësor, janë të domosdoshme ndryshime kushtetuese  për të cilën grupi punues ka mendim të ndarë.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT