Friday, June 14, 2024
spot_img

Kovaçevski për autostradën Kërçovë-Ohër: Në janar 2024 do të mund të na ftoni të gjithëve të bëjmë një xhiro

Autostrada në Korridorin 8, është një ndër projektet më të rëndësishme të që synon të forcimin e ofertës turistike në rajonin Ohër-Strugës, po përballet me sfida dhe pritet të përfundojë në janar të vitit 2024. Fillimi i ndërtimit të autostradës në shkurt të vitit 2014 ishte parashikuar të kushtonte 374 milionë euro, por pas anekseve dhe zgjatjeve të afateve, çmimi i saj pritet të arrijë në 598 milionë euro.

Megjithatë, ndonëse ndërtimi ka përfunduar 80% deri më tani, projekti ka hasur në probleme. Kodrat me 11 rrëshqitje dheu në pjesën e përfunduar duhet të riparohen, ndërsa kryeministri Dimitar Kovaçevski ka shprehur keqardhje për dështimet në fillimKryeministri Dimitar Kovaçevski, nga ana tjetër, në një forum partiak pohoi se autostrada do të vihet në përdorim në janar të vitit 2024:

“I thashë Blagoja, përgjigja jote është e keqe. Ju si Ministër i Transportit dhe Post-Telekomunikacionit jeni përgjegjës që rruga të jetë gati në janar 2024. Dhe për këtë është këtu Blagoja, ngrihuni Blagoja që t’ju shohin të gjithë, përkraheni, sepse në janar të vitit 2024 në atë rrugë nga Kërçovë në Ohër duhet të voziten vetura. Nuk ka justifikime dhe nuk ka dorëzim, sepse çdo qëllim i Zotit është i arritshëm. Nëse uleni me kolegët tuaj, nëse uleni me BE-në nën PPP dhe nëse çdo dy javë shihni dhe punoni me mbikëqyrjen, me kontraktorët, më besoni se ky qëllim është i arritshëm. Dhe në janar 2024, do të mund të na telefononi të gjithëve dhe të vozitni përgjatë asaj autostrade nga Kërçova në Ohër. Qytetarët maqedonas kanë pritur mjaftueshëm”, tha atëherë Kovaçevski.

Megjithatë, ky projekt është përballur me sfida të mëdha dhe një numër të lartë lëshimesh, duke sjellë nevojën për aneksime në marrëveshjen me “Sinohydro” për zgjatjen e afatit. Negotatat për këtë aneks janë aktualisht në zhvillim. Dilema mbetet nëse kostoja përfundimtare e projektit do të tejkalojë 600 milionë euro. Ndërkohë, qytetarët pritet të presin ende për të udhëtuar nëpër autostradën e pritur nga Kërçova në Ohër.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT