Wednesday, April 17, 2024
spot_img

Kuvendi miratoi Ligjin për media dhe ligje të tjera

Në seancën e fundit plenare të sotme për këtë mandat parlamentar, Kuvendi miratoi disa ligje pa diskutim dhe debat. Deputetët në kuadër të seancës së fundit të 149-të Propozim i ligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për media, pas procedurës së shkurtuar.

Ligji i propozuar stimulon mediat javore, mujore dhe lokale dhe ato gazeta që botohen në gjuhën e nacionaliteteve në Republikën e Maqedonisë së Veriut të vazhdojnë punën dhe botimin në gjuhën e tyre. Propozimi për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për media parasheh që përkrahja financiare për shtypjen dhe shpërndarjen e mediumeve të shkruara të bëhet nga mjetet e parapara nga Buxheti i Republikës së Maqedonisë së Veriut, në mënyrë që mbështetja e përgjithshme financiare për shtypjen dhe shpërndarjen. e mediave të shkruara nuk duhet të kalojë shumën prej 0,03 për qind të të hyrave tatimore të realizuara të përcaktuara në llogarinë përfundimtare të miratuar të fundit të Buxhetit të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Po ashtu, në kuadër të kësaj seance janë miratuar Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për kujdesin shëndetësor dhe Projektligji për plotësimin e ligjit për sportin, të dy me procedurë të shkurtuar.

Kuvendi në këtë seancë nuk e miratoi Propozimin për Ligjin për ndryshim dhe plotësim të Ligjit për Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë, në procedurë të shkurtuar.

Nga seanca e 131-të, me procedurë të shkurtuar u miratua Propozimi për Ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për dhënien e obligacioneve të Republikës së Maqedonisë së Veriut për denacionalizim.

Ndërsa, nga seanca e 135-të, Propozimi për vendim për miratimin e Programit Vjetor të Punës dhe Zhvillimit të Agjencisë për Rregullimin e Sektorit Hekurudhor për vitin 2024, Propozimi për Vendim për Miratimin e Programit Vjetor të Punës për Agjencinë e Postës. për vitin 2024, plani financiar i Agjencisë së Mbikëqyrjes së Sigurimeve për vitin 2024.

Në kuadër të seancës së 138-të, Kuvendi e miratoi Projektligjin për garancinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut për obligimet e saj nga Marrëveshja për kredi për financimin shtesë të projektit për përmirësimin dhe zhvillimin e rrugëve, i cili do të përmbyllet ndërmjet Banka Ndërkombëtare për Rindërtim dhe Zhvillim – Banka Botërore dhe Ndërmarrja Publike për Rrugët Shtetërore, në procedurë të shkurtuar, Propozim për vendimin për dhënien e pëlqimit për Programin Vjetor të Punës dhe Zhvillimit të Agjencisë së Aviacionit Civil për vitin 2024 dhe Propozim për vendimin për dhënien e miratimin e Planit Financiar të Agjencisë së Aviacionit Civil për vitin 2024.

Nga seanca e 145-të, Propozimi për Ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për menaxhimin e pajisjeve elektrike dhe elektronike dhe mbeturinave të pajisjeve elektrike dhe elektronike, Propozimi për Ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për përgjegjësinë e zgjeruar të prodhuesit për menaxhimin e Rrjedhat speciale të mbeturinave, Propozimi i ligjit për garancinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut për detyrimet sipas Marrëveshjes Kornizë të huasë që do të lidhet ndërmjet Bankës për Zhvillim të Këshillit të Evropës dhe Bankës për Zhvillim të Maqedonisë së Veriut SHA Shkup për një kredi programore për Banka Zhvillimore e Maqedonisë së Veriut SHA Shkup për krijimin e vendeve të punës në ndërmarrjet mikro, të vogla dhe të mesme në Maqedoninë e Veriut, të gjitha pas procedurës së shkurtuar.

Në kuadër të seancës së 103-të, deputetët votuan Propozimin për Ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për rezervat mallrash, me procedurë të shkurtuar.

Në fund të seancës, kryeparlamentari Jovan Mitreski përkujtoi se edhe pse sot ishte seanca e fundit plenare për këtë përbërje parlamentare, Kuvendi do të jetë seancë e përhershme.

– Nuk ka vendim për shpërndarje, sepse zgjedhjet janë të rregullta. Mandati i deputetëve zgjat deri në verifikimin e mandatit të deputetëve të radhës. Nëse ka nevojë, do të thirreni shtesë. Ju uroj të gjithëve një fushatë të suksesshme, tha Mitreski.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT