Saturday, June 15, 2024
spot_img

Ligji për transformimin e ministrive në Qeveri, test për mazhorancën

Mazhoranca qeverisëse thotë se ende nuk i kanë siguruar 80 vota në Kuvend. Ata presin që opozita të mbështesë riorganizimin e planifikuar të ministrive. Formimi i dy komisioneve kyçe, ai legjislativ – ligjor dhe ai i sistemit politik është prioritet

SHKUP – Shumicës në Kuvend i mungojnë dy vota për të pasur shumicën e nevojshme dy të tretat e nevojshme për miratimin e dy ligjeve kyçe në fillim të mandatit, Ligjit për Organizimin dhe Punën e Organeve të Administratës Shtetërore (ZORODU) dhe ligjin për vetëqeverisjes lokale. Pas koordinimit të sotëm me kryetarin e Kuvendit, Afrim Gashi, mazhoranca njoftoi se ka 78 vota, por edhe se shpreson që partitë opozitare të mbështesin ligjin për organet e administratës shtetërore, i cili është i domosdoshëm për transformimin e një pjese të ministrive dhe futjen e tri ministrive të reja në Qeveri. Shumica e dy të tretave do të kërkohet edhe për ndryshimet në Ligjin për Vetëqeverisjen Lokale, me të cilat do të zgjatet periudha në të cilën Këshilli i Komunës do të mund të emërojë ushtruesin e detyrës. kryetar bashkie, i cili do të shmangë zgjedhjet në disa komuna ku kryetarët zgjidhen deputetë ose do të jenë pjesë e Qeverisë së ardhshme.

Mazhoranca qeverisëse thotë se ende nuk i kanë siguruar 80 vota në Kuvend. Ata presin që opozita të mbështesë riorganizimin e planifikuar të ministrive. Formimi i dy komisioneve kyçe, ai legjislativ – ligjor dhe ai i sistemit politik është prioritet

SHKUP – Shumicës në Kuvend i mungojnë dy vota për të pasur shumicën e nevojshme dy të tretat e nevojshme për miratimin e dy ligjeve kyçe në fillim të mandatit, Ligjit për Organizimin dhe Punën e Organeve të Administratës Shtetërore (ZORODU) dhe ligjin për vetëqeverisjes lokale. Pas koordinimit të sotëm me kryetarin e Kuvendit, Afrim Gashi, mazhoranca njoftoi se ka 78 vota, por edhe se shpreson që partitë opozitare të mbështesin ligjin për organet e administratës shtetërore, i cili është i domosdoshëm për transformimin e një pjese të ministrive dhe futjen e tri ministrive të reja në Qeveri. Shumica e dy të tretave do të kërkohet edhe për ndryshimet në Ligjin për Vetëqeverisjen Lokale, me të cilat do të zgjatet periudha në të cilën Këshilli i Komunës do të mund të emërojë ushtruesin e detyrës. kryetar bashkie, i cili do të shmangë zgjedhjet në disa komuna ku kryetarët zgjidhen deputetë ose do të jenë pjesë e Qeverisë së ardhshme.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT