Sunday, July 14, 2024
spot_img

Lista e zgjedhësve mbyllet: Për zgjedhjet parlamentare janë regjistruar 1033 zgjedhës më shumë se për zgjedhjet presidenciale

Komisioni Shtetëror Zgjedhor sot ka përmbyllur Listën Zgjedhore për zbatimin e zgjedhjeve presidenciale dhe parlamentare.

Për zgjedhjet presidenciale që do të mbahen më 24 prill janë regjistruar 1.814.317 votues, ndërsa për zgjedhjet parlamentare të 8 majit janë regjistruar gjithsej 1.815.350 votues në listën zgjedhore, njoftoi Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ).

Komisioni Shtetëror Zgjedhor sot ka përmbyllur Listën Zgjedhore për zbatimin e zgjedhjeve presidenciale dhe parlamentare.

Në qendrat e votimit me më pak se dhjetë zgjedhës, votimi do të zhvillohet në qendrën e votimit më të afërt me më shumë se 10 zgjedhës të regjistruar.

Siç theksoi në prezantimin e saj nënkryetarja e KSHZ-së, Ditmire Shehu, në listën zgjedhore për zgjedhjet presidenciale janë regjistruar 1.814.317 votues. Nga këta, 1.713.758 zgjedhës janë të regjistruar në ekstraktet nga Lista zgjedhore për votim në shtet.

Siç tregoi Shehu, në ekstraktin e posaçëm nga Lista Zgjedhore janë të regjistruar 95.116 zgjedhës për personat që sipas evidencës së organit kompetent janë në punë të përkohshme ose me banim jashtë vendit dhe nuk kanë paraqitur kërkesë për votim në përfaqësitë konsullore diplomatike ose. zyrat konsullore. Në ekstraktin e veçantë nga Lista zgjedhore për personat që kanë paraqitur kërkesë për votim në përfaqësitë diplomatike konsullore apo zyrat konsullore janë regjistruar 2.569 zgjedhës.

Në ekstraktin e posaçëm nga Lista zgjedhore për personat të cilët janë në vuajtje të dënimit me burg ose në paraburgim gjatë zgjedhjeve janë regjistruar 2.147 zgjedhës.

534 zgjedhës të cilët kanë dorëzuar kërkesë për votim janë regjistruar edhe në ekstraktin e posaçëm nga Lista zgjedhore për personat që ndodhen në mjediset e kujdesit jashtëfamiljar gjatë zgjedhjeve.

Dy zgjedhës janë regjistruar në ekstraktin e veçantë nga Lista zgjedhore për personat të cilët sipas evidencës së Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale kanë statusin e personave të zhvendosur brenda vendit.

Në ekstraktin e veçantë nga Lista Zgjedhore janë regjistruar 191 zgjedhës për personat anëtarë dhe zëvendës anëtarë të këshillave zgjedhore që do të votojnë në përfaqësitë diplomatike konsullore ose zyrat konsullore.

Për zgjedhjet e deputetëve të Kuvendit, që do të mbahet më 8 maj të këtij viti, numri i përgjithshëm i zgjedhësve të regjistruar në Listën Zgjedhore është 1.815.350.

Prej tyre, siç sqaroi nënkryetari i KSHZ-së, 1.716.664 votues janë të regjistruar në ekstraktet nga Lista Zgjedhore për votim në shtet.

Në ekstraktin e posaçëm nga Lista zgjedhore për personat të cilët sipas evidencës së organit kompetent janë në punë të përkohshme ose me qëndrim jashtë vendit janë regjistruar 96.010 zgjedhës.

Në ekstraktin e posaçëm nga Lista zgjedhore për personat që vuajnë dënimin me burg ose ndodhen në paraburgim gjatë zgjedhjeve janë regjistruar 2140 zgjedhës.

534 zgjedhës janë regjistruar në ekstraktin e posaçëm nga Lista zgjedhore për personat që gjatë zgjedhjeve ndodhen në institucione për përkujdesje jofamiljare dhe që kanë paraqitur kërkesë për votim në institucionin ku janë përkujdesur.

Dy zgjedhës janë regjistruar në ekstraktin e veçantë nga Lista zgjedhore për personat të cilët sipas evidencës së Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale kanë statusin e personave të zhvendosur brenda vendit

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT