Wednesday, April 17, 2024
spot_img

LSDM paralajmëron vendosjen e ditës 7-orëshe të punës

LSDM-ja në pushtet, sot përmes zëvendëskryeministrit Fatmir Bytyqi, ka shpallur një nga asetet më të rëndësishme në fushatën zgjedhore – vendosjen e një dite pune 7 orëshe në të paktën tre sektorë nga 1 janari 2025. Sipas Biticit (i cili është edhe nënkryetar i LSDM-së), deri në fund të mandatit të ardhshëm, paga minimale do të jetë 600, ndërsa paga mesatare do të jetë 1100 euro.

“Rritja e cilësisë së jetës nuk mund të ndodhë nëse nuk keni vendime të guximshme. Një vendim të tillë e morëm në vitin 2020 kur nuk e dinim se do të kishim disa kriza përpara. Pastaj kemi shpallur pagë minimale prej 20.000 denarë, ndërsa sot është 22.500 denarë, që është shumë mbi premtimin”, tha Bytyqi në pyetjen e gazetarit pas panelit të partisë “Zhvillimi përmes mbështetjes së investimeve”.

Publiku ekspert së bashku me kundërshtarët, siç theksoi ai, edhe atëherë na kritikuan si parti se ekonomia do të shembet, se nuk durohej.

Ai theksoi se ende nuk është specifikuar se në cilët sektorë do të futet një ditë pune 7-orëshe nga 1 janari 2025.

“Nga 1 janari 2025 do ta aplikojmë në të paktën tre sektorë për të parë se cilat janë metodat e zbatimit. Tashmë është një praktikë në të gjithë BE-në, por tashmë është një kërkesë nga të dyja palët dhe nga punëtorët, sepse është një masë për të rritur produktivitetin, dhe nga ana tjetër, është për të përmirësuar standardin e jetesës dhe cilësinë. të jetës së të gjithë atyre që jetojnë në vend, tha Bytyqi . 

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT