Saturday, April 20, 2024
spot_img

Manovra politike e dështuar: Formimi i koalicionit nuk do ta zbusë disfatën e BDI-së, thotë Mickoski

Hristijan Mickoski, kreu i opozitës VMRO-DPMNE, e cilësoi koalicionin e fundit midis BDI-së dhe disa partive politike, duke përfshirë një parti shqiptare, turke, boshnjake dhe rome, si një manovër politike të dështuar.

Mickoski thotë se përkundër përfshirjes së partive të ndryshme, ky koalicion nuk do të ndryshojë qëndrimin e BDI-së. Ai thotë: “Unë e vlerësoj përpjekjen e tyre për të lundruar në ndryshimin e terrenit politik për të kompensuar humbjen e afërt në zgjedhjet e ardhshme parlamentare. “Megjithatë, dyshoj në efektivitetin e tij duke pasur parasysh anëtarët e koalicionit. Historikisht, përpjekjet e BDI-së për të zbatuar pozicione të caktuara kanë dështuar. Për shembull, kalimi i tyre drejt politikave të gjelbra u zhvendos në strategjitë e thjeshta të tenderëve të biznesit, duke neglizhuar shqetësimet mjedisore.”

Kritika nga kreu i opozitës

Mickoski nënvizon dështimet e kaluara të BDI-së, duke theksuar paaftësinë e saj për të sjellë ndryshime thelbësore. Ai kujton rastet e mëparshme ku iniciativat e BDI-së nuk kanë pasur ndikim, duke hedhur dyshime mbi suksesin e mundshëm të strategjisë së tyre aktuale të koalicionit.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT