Saturday, June 15, 2024
spot_img

Maqedonia e Veriut: Punonjësit e postës protestojnë për pagat dhe reformat në organizatë

Punonjësit e SHA Post do të mbajnë sot (22 maj) një protestë në të gjitha filialet në vend, duke kërkuar pagesën e pagës së muajit prill dhe fillimin e menjëhershëm të reformave për riorganizim dhe optimizim në operim.

“Për shkak të seriozitetit të situatës në të cilën është sjellë ekzistimi i SHA Postës së RMV-së, ruajtja e vendeve të punës të punonjësve dhe e jetesës së familjeve të tyre, organizatave sindikale dhe punonjësve më 22.05.2024 (e mërkurë) me fillimin e orarit të punës nga ora 08:00 do të mbajë protestë në të gjitha filialet në Maqedoni”, njoftuan nga sindikata e SHA Posta.

Sindikata para pak kohësh ka kërkuar një sistemim të ri në ndërmarrje, si dhe nënshkrimin e marrëveshjes së re kolektive që kanë përgatitur, por për të cilën komisioni është ndërprerë para një viti e gjysmë. Kërkohet gjithashtu një përmirësim i menjëhershëm i kushteve të punës dhe sigurimi i fondeve, sepse sipas Sindikatës, ka vështirësi të mëdha për të punuar në këtë shtet.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT