Monday, May 20, 2024
spot_img

Masa e paraburgimit prej 48 orësh për zëvendësdrejtorin e Policisë së Kosovës në Serbi

Ministri i Punëve të Brendshme të Kosovës, Xheelaal Svelça, ka bërë të ditur se në bazë të informacioneve që ka, zëvendësdrejtorit të përgjithshëm të Policisë së Kosovës, Dejan Jankoviq, i është caktuar masa e ndalimit për 48 orë.

Sipas tij, ai akuzohet për prishje të rendit kushtetues të Serbisë.

Në konferencën për shtyp pas seancës së Qeverisë, Svechlja tha se një ditë më parë “së paku 1498 qytetarë janë arrestuar, keqtrajtuar, se disa janë arrestuar dhe marrë në pyetje për të kaluarën e tyre, lidhjet me UÇK-në, pjesëmarrjen e tyre apo të familjarëve të tyre në UÇK. . si dhe aktivitetet e tyre gjatë viteve 1998-99”, tha ai.

Ai ka kërkuar lirimin e Jankoviqit, por edhe të qytetarëve të tjerë të Kosovës të cilët sipas informacioneve të tij janë në paraburgim.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT