Saturday, June 15, 2024
spot_img

Ministri i Mbrojtjes i Bosnjë-Hercegovinës ka kërkuar që në vend të krijohet një bazë e NATO-s

Gjatë një takimi me përfaqësuesit e NATO-s në Bruksel, ministri i Mbrojtjes në Këshillin e Ministrave të Bosnjë-Hercegovinës, Zukan Helez, bëri thirrje për krijimin e një baze të NATO-s në vend, raportojnë mediat e Sarajevës. Sipas tij, Rusia “nuk duhet lejuar të hyjë në zemër të Evropës përmes Ballkanit Perëndimor”.

Helez pretendon se krijimi i një baze të NATO-s në Bosnje dhe Hercegovinë “do të ndalojë përhapjen e ndikimeve shkatërruese dhe do të sigurojë garanci shtesë për stabilitetin, sigurinë, sovranitetin dhe integritetin territorial të vendit”.

Ai informoi komandantin suprem të NATO-s në Evropë, gjeneralin Christopher Cavoli, se “situata politike dhe situata e sigurisë janë përkeqësuar” në Bosnje dhe Hercegovinë, se “këto rrethana po e ndihmojnë Rusinë të destabilizojë rajonin” dhe se NATO “nuk duhet të qëndrojë indiferente ndaj aktivitete të tilla të Federatës Ruse”.

Helez propozoi “përmirësimin e bashkëpunimit midis Bosnje-Hercegovinës dhe NATO-s, i cili do të çojë në forcimin e sistemit të mbrojtjes së Bosnje-Hercegovinës dhe pajisjen e forcave të armatosura me sisteme antitank dhe anti-ajror me rreze të shkurtër dhe të mesme” për të “parandaluar ndikimi i padëshiruar i Rusisë dhe forcave të ngjashme shkatërruese në rajonet e Ballkanit Perëndimor”, tha Ministria e Mbrojtjes e Bosnjës dhe Hercegovinës.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT