Wednesday, May 29, 2024
spot_img

Ndërroi jetë Jonuz Jakupi nga Kumanova, njeriu që ka vepruar për çështjen kombëtare

Sot, në moshën 76 vjeçare ndërroi jetë Jonuz Jakupi nga Kumanova. Kur folët për çështjen kombërare, sakrificën, ilegalen, pavarësiane Kosoves, lufta e 2001, UÇK etj nuk ka mundësi që mos të asocojnë me Jonuz Jakupin. Ai shquhet si një njeri i cili ka vepruar cështjen kombëtare. Veprimtaria e tij filloi qysh herët ne Maqedoni dhe duke vazhduar në Zvicër largë familjes së tij. Vyrtytet e tij kanë qenë guximi, sinqeriteti dhe sakrifikimi për të mirën e popullit të tij. Ëndërra e tij ishte që shqiptarët të mos diskriminohen por të jenë të barabarte me bashkëqytetarët e tjere, që të shkollohen në gjuhën e tyre, të përfshihen në të gjithë institucionet por mbi të gjitha të jenë të lirë.
Pas çdo ndjeje me të, nuk kishte njeri që nga ajo ndejë të mos dilte më i guximshëm dhe më me shpresë dhe duke reflektuar për vështirësitë me të cilët është ballafaquar që ne sot të jemi të lirë dhe té barabartë.

Jonuz Jakupi ka lënë mbrapa një djalë dhe tri vajza.

Të qoftë dheu i lehtë i kësaj toke që aq shumë e deshte.

Falja e namazit të xhenazes bëhet me namazin e drekës tek Xhamia e qytetit Sinan Tatar Pasha.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT