Saturday, May 18, 2024
spot_img

Në aeroportin e Tiranës në tre muajt e parë, rekord mbi 1.9 milionë pasagjerë

Në Aeroportin Ndërkombëtar të Tiranës (TIA) në tremujorin e parë të vitit është shënuar një numër rekord pasagjerësh, ose 63,9 për qind më shumë krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Sipas administratës së aeroportit, në periudhën janar-mars janë regjistruar gjithsej 1,910,616 pasagjerë, krahasuar me 1,166,000 pasagjerë, për tre muajt e parë të 2023.

– Vlen të theksohet se viti 2023 ishte një vit rekord për numrin e pasagjerëve, ku deri në fund të dhjetorit u regjistruan mbi 7.2 milionë pasagjerë. Ky ishte numri më i lartë i regjistruar ndonjëherë në aeroportin ndërkombëtar të Tiranës, sipas administratës.

Me kontratat e reja për linjat me kosto të ulët si dhe me shumicën e linjave të reja me destinacione direkte, TIA vazhdon të shënojë një rritje të pashoqe të pasagjerëve dhe kjo është edhe më evidente se shifrat vjetore.

Menaxherët e aeroportit parashikuan se në vitin 2024 do të mirëpritnin më shumë se 9 milionë pasagjerë, por me trendin aktual ky synim duket se është tejkaluar.

Muajt ​​me fluksin më të lartë pritet të jenë maji – tetori, periudhë ku janë shtuar shumë destinacione direkte, sezonale, për të rritur sa më shumë mundësitë për pushime.

Në tremujorin e parë, Shqipëria regjistroi një numër rekord edhe në turizëm, mbi 1.7 milionë turistë të huaj e vizituan atë.

Shqipëria regjistroi një rekord historik për numrin e turistëve në bazë vjetore vitin e kaluar, kur në vend qëndruan 10.1 milionë turistë, që është mbi 2.5 milionë turistë më shumë se një vit më parë.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT