Saturday, June 15, 2024
spot_img

Në Kuvend sot po zhvillohen koordinimi i parë zyrtar, bisedimet për formimin e Qeverisë

Koordinimi i parë i presidentit Afrim Gashi me përfaqësues të partive do të bëhet sot në Kuvend, pas seancës konstituive. Gashi ka theksuar dje për MIA-në se në takimin koordinues do të diskutohet për aktivitetet e radhës, si dhe se kur mund të mbahet seanca për ligjet që kanë të bëjnë me ndryshimet e ministrive në Qeveri, por thotë se nuk e di nëse do të ketë të jetë një marrëveshje.

Kuvendi duhet të miratojë ndryshimet ligjore në Ligjin e ri për organizimin e punës së organeve të administratës shtetërore dhe sipas tij të miratohet qeveria e re e riorganizuar dhe të zgjidhen anëtarët e saj. Gjithashtu, ndryshimet në Ligjin për Vetëqeverisjen Lokale dhe Kodin Zgjedhor, për të gjetur një zgjidhje kalimtare, për të mos shpallur zgjedhjet vetëm për një afat disa mujor, pra deri në mbajtjen e zgjedhjeve lokale në të gjithë vendin. vitin e ardhshëm, në ato bashki ku kryetarët tashmë janë bërë deputetë dhe do të bëhen ministra. Ndryshimet në këto ligje të sistemit kërkojnë një shumicë prej dy të tretash.

Ai konfirmon se në atë paketë do të futen ndryshime në ligj për të parandaluar zgjedhjet e parakohshme për kryetarët e komunave ku ata janë bërë deputet. 

Ndryshe, afati për dhënien e mandatit për përbërjen e qeverisë së ardhshme skadon më 7 qershor. Kryetarja e shtetit, Gordana Siljanovska-Davkova, siç informojnë nga kabineti i saj, këtë javë do ta caktojë mandatin për përbërjen e qeverisë së re. 

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT