Saturday, June 15, 2024
spot_img

Në një vit, kostoja e jetesës u rrit me 200 euro

Për një vit, kostoja e jetesës është rritur për 200 euro, njofton në raportin e saj Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë (LSM).

 

Diferenca në koston më të lartë të jetesës është në shportën minimale sindikaliste të publikuar nga LSM. LSM llogariti se në muajin prill një familje katër anëtarëshe i nevojiteshin pak më shumë se 60.000 denarë në muaj për të plotësuar nevojat elementare.

 

Shumica e parave, pra 40 për qind, familjet shpenzojnë për ushqime dhe pije. Prej vitesh struktura e buxhetit familjar ka qenë e njëjtë dhe më pak para shpenzohen për shëndetësinë dhe kulturën. LSM paralajmëron se paga minimale është rritur për 40 euro gjatë kësaj periudhe.

 

Prandaj ai i thotë qeverisë së re se gjëja e parë që duhet të bëjnë është rritja e pagës minimale në 450 euro. LSM thotë se rritja e pagës minimale do të rrisë edhe pagat e tjera. Aktualisht, rreth 80 mijë punëtorë jetojnë me pagën minimale.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT