Sunday, July 14, 2024
spot_img

Nëse jeni ndalur nga policia rrugore, përgjigjuni gjithmonë kësaj pyetje me “jo”

Qoftë një ndalesë rutinë e trafikut ose një ndalesë për një shkelje, disa shoferë djersiten kur u duhet t’u përgjigjen pyetjeve të policisë. Për shembull, ju duhet t’u përgjigjeni pyetjeve të caktuara për veten tuaj. Sigurisht, duhet të tregoni edhe patentën e shoferit dhe të trafikut. Megjithatë, nuk duhet t’i përgjigjeni kurrë pyetjes trukuese që bëjnë në fillim shumë oficerë policie.

Pyetje mashtrimi për kontrollet e policisë: Është më mirë të përgjigjeni “jo”.

Në fillim shtrohet shpesh pyetja klasike:

– A e dini pse ju ndaluam?

Sigurisht, ka disa variacione, si dhe formulime shumë sugjestive të kësaj pyetjeje, për shembull:

– Supozoj se e dini pse ju ndaluam?

Shumë shoferë ndihen të sfiduar të bëjnë menjëherë një deklaratë dhe të pranojnë shkeljen. Megjithatë, kurrë mos iu përgjigj kësaj pyetjeje mashtrimi. Në vend të kësaj, është më mirë të thuash “jo” në një mënyrë neutrale.

Nëse ka dyshime fillestare, oficeri duhet së pari t’ju informojë pse ju ndaloi. Përveç kësaj, ai duhet t’ju informojë për të drejtën tuaj për të mos thënë asgjë, dhe nëse nuk e bën, deklaratat që bëni nuk do të mund të përdoren në gjykatë ose do të përdoren vetëm në një masë të kufizuar, gjë që është e vërtetë sipas shumicës së ligjeve të BE-së.

Prandaj është më mirë të përmbaheni dhe të mos e ngarkoni veten me deklarata spontane. Përndryshe, shkelja e trafikut mund të interpretohet edhe si e qëllimshme, për shembull, nëse keni vozitur qëllimisht shumë shpejt.

A mund t’ju pyesë policia se ku po shkoni?

Për më tepër, ka pyetje thjesht informative që i bën policia, por ju nuk keni pse të përgjigjeni. Këtu përfshihet klasikja “Ku po shkon?”, domethënë pyetjet në lidhje me destinacionin e udhëtimit ose nga po vini.

Është një gjë private, por nuk duhet të thuash që thjesht po ecësh pa plan. Mund të interpretohet si vozitje e pakujdesshme. Thjesht thoni se po shkoni diku ose informoni oficerët për të drejtën tuaj për të heshtur në një mënyrë neutrale dhe të sjellshme.

Jini gjithmonë bashkëpunues gjatë kontrolleve të trafikut. Nëse me të vërtetë keni kryer një shkelje dhe jeni kapur, tregoni mirëkuptim. Nëse reagoni në një mënyrë nënçmuese, cinike apo edhe abuzive, mund ta futni veten në më shumë telashe.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT