Saturday, May 18, 2024
spot_img

Nga 1 qershori, Zagrebi prezanton transportin publik falas për banorët e tij mbi 65 vjeç

Nga 1 qershori, qytetarët që jetojnë në Zagreb të cilët janë 65 vjeç e lart do të kenë të drejtën e transportit publik falas, njoftoi Qyteti i Zagrebit.

Meqenëse janë gati 160,000 burra dhe gra nga Zagrebi që mund ta përdorin këtë të drejtë, është bërë e mundur një periudhë kalimtare në të cilën është e mundur përdorimi falas i shërbimit të transportit me paraqitjen e një karte identiteti të vlefshme që tregon vendbanimin në qytetin e Zagrebit dhe se përdoruesit kanë mbushur 65 vjeç.

Periudha kalimtare është e vlefshme nga 01.06.2024 deri më 30.09.2024, dhe gjatë periudhës së specifikuar, burrat dhe gratë nga Zagrebi mbi moshën 65 vjeç do të mund të marrin një kupon vjetor falas të vlefshëm për 12 muaj.

Kryetari i komunës së Zagrebit, Tomislav Tomasevic, tha se kjo lehtëson lëvizshmërinë e të moshuarve dhe zvogëlon shpenzimet e tyre të jetesës.

Periudha kalimtare është e vlefshme nga 01.06.2024 deri më 30.09.2024, dhe gjatë periudhës së specifikuar, burrat dhe gratë nga Zagrebi mbi moshën 65 vjeç do të mund të marrin një kupon vjetor falas të vlefshëm për 12 muaj.

Kryetari i komunës së Zagrebit, Tomislav Tomasevic, tha se kjo lehtëson lëvizshmërinë e të moshuarve dhe zvogëlon shpenzimet e tyre të jetesës.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT