Tuesday, June 18, 2024
spot_img

NGA PRANVERA, QYTETARËVE RUSË DO T’U NDALOHET TË BLEJNË PASURI TË PALUAJTSHME NË FINLANDË

Finlanda po përgatitet të ndalojë plotësisht qytetarët rusë që të blejnë pasuri të paluajtshme në vend këtë pranverë, tha ministri i Mbrojtjes Antti Hakanen.

Hakanen tha se po punonte “për një ndalim të plotë” të shitjes së pasurive të paluajtshme rusëve në Finlandë dhe tani po kërkonte “bazën ligjore” të nevojshme për ta bërë këtë.

Ai gjithashtu vuri në dukje se Finlanda planifikon të shtrëngojë kushtet për dhënien e lejeve të pasurive të paluajtshme për personat dhe kompanitë nga vendet jashtë BE-së dhe Zonës Ekonomike Evropiane (EEA).

Sipas Hakanen, zgjidhjet do të gjenden në pranverë. Në Finlandë, rregulla më të rrepta për rusët dhe përfaqësuesit e tjerë të vendeve jashtë EEA kanë qenë në fuqi prej disa vitesh.

Rregullat u shtrënguan për herë të fundit në fillim të vitit 2023, duke i dhënë Departamentit të Mbrojtjes kompetenca të gjera për të hetuar se nga vijnë paratë në transaksionet e pasurive të paluajtshme dhe duke i dhënë qeverisë të drejtën për të sekuestruar prona më pak se yjore brenda një kilometri të linjave ushtarake ose objekteve kufitare. .

Më 4 nëntor 2022, Ministria e Mbrojtjes finlandeze njoftoi formimin e një grupi të posaçëm për të hetuar kufizimet shtesë në transaksionet e pasurive të paluajtshme për qytetarët e vendeve jashtë ZEE, përfshirë ndalimin e plotë të tyre.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT