Saturday, June 15, 2024
spot_img

Një e treta e parave për pensionet mbulohet nga thesari i shtetit

Sipas të dhënave të paraqitura, shteti ka transferuar rreth 530 milionë euro për të mbuluar hendekun pensional në vitin 2022. Nëse marrim parasysh Llogarinë Përfundimtare për vitin 2022, sipas së cilës shpenzimet totale në Buxhet ishin 4.5 miliardë euro, atëherë nga matematika rezulton se rreth 12 për qind shkuan për rregullimin e gropës së pensioneve.

Auditorët e shtetit që vënë nën kontroll Fondin e Sigurimeve Pensionale dhe Invalidor janë të shqetësuar për vrimën e buxhetit në Fond. Diferenca midis të ardhurave nga kontributet e mbledhura për sigurimin pensional dhe invalidor nga punonjësit dhe ato që duhet të paguhen si pensione dhe kontribute shëndetësore për pensionistët është 33.58 për qind, ose për një të tretën e shumës së nevojshme nuk ka para, kështu që duhet të mbulohet nga transferim direkt nga Buxheti.

Sipas të dhënave të paraqitura, shteti ka transferuar rreth 530 milionë euro për të mbuluar hendekun pensional në vitin 2022. Nëse marrim parasysh Llogarinë Përfundimtare për vitin 2022, sipas së cilës shpenzimet totale në Buxhet ishin 4.5 miliardë euro, atëherë nga matematika rezulton se rreth 12 për qind shkuan për rregullimin e gropës së pensioneve.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT