Saturday, June 15, 2024
spot_img

Një fis afrikan ka hyrë në internet për herë të parë: Tani të gjithë janë të varur nga pornografia!

Njerëzit Marubo, të cilët kanë ekzistuar për qindra vjet pa kontakte serioze me qytetërimin përgjatë lumit Itui në Amazon, i është dhënë interneti nga Elon Musk.

Dhe çfarë ndodhi tani? Çdo gjë dhe gjithçka. Nuk është më i njëjti fis.

Të rinjtë e Marubit janë të varur nga videot dhe pornografia deri në atë masë sa të moshuarit nuk i njohin më!

Komuniteti, thonë ata, ka përqafuar teknologjinë, duke u kënaqur, ndër të tjera, me aftësinë për të thirrur shpejt një ambulancë në rast të kafshimit të gjarprit helmues dhe faktin se ata mund të jenë në kontakt me të afërmit e largët, Telegraph.co raporton .uk.

Anëtarët e fisit, paralajmërojnë ata që komunikojnë me ta, janë bërë “dembel”, shtrihen në hamak, janë “ngjitur” në WhatsApp gjithë ditën, bëjnë thashetheme dhe bisedojnë me të panjohur në Instagram.

Siç thotë më tej New York Times, disa të rinj janë përfshirë në sjellje seksuale shumë agresive pasi janë ekspozuar ndaj pornografisë për herë të parë në jetën e tyre.

Udhëheqësi i shoqatës Marubo në një fshat aty pranë paralajmëron gjithashtu se anëtarët e fisit kanë ndaluar së foluri me familjet e tyre pasi kanë pasur akses në internet.

Një nga pleqtë e fisit, shkruan Telegrafi britanik, pohon se të gjithë ishin shumë të lumtur kur në fisin e tyre erdhi interneti dhe tani gjërat po përkeqësohen nga dita në ditë.

“Janë bërë dembelë, po mësojnë zakonet e të bardhëve”, transmeton Telegrafi.

Një tjetër pretendon se fisi tani është i detyruar të kufizojë orët e aksesit në internet nga anëtarët e tij, sepse “dixhitalizimi” i fisit e ka ndryshuar rutinën aq shumë sa anëtarët e tij luftojnë për të gjuajtur.

Ja, nëse nuk gjuani, peshkoni dhe mbillni – as mos hani!”, transmeton Telegrafi britanik fjalët e një plaku të fisit.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT