Sipas aktakuzës, gjithçka ka ndodhur në vitin 2021 dhe 2022 në restorantin “Uno” në Slavonski Brod. Gjatë asaj periudhe, Mario ka lëshuar gjithsej 326 fatura “të cilat i ka paraqitur në mënyrë të rreme si të faturuara me kartë”.

Mirëpo, ato shuma i ka ngarkuar në llogari në para të gatshme dhe nuk ia ka dorëzuar arkëtarit, por në mënyrë të pajustifikueshme i ka mbajtur për vete, me ç’rast ka dëmtuar kompaninë tregtare për 19,497,51 euro dhe në të njëjtën shumë ka bërë përfitim financiar të paligjshëm . “, deklarojnë prokurorët.

Mario ka pranuar në polici atë që kishte bërë, por gjatë hetimeve është mbrojtur duke heshtur dhe nuk ka dashur të paraqesë mbrojtje. Ata e vunë re zhdukjen e parave nga librat vetëm në shtator të vitit 2022, kur “vënë re se diçka nuk shkonte me pagesën me kartë në restorantin Uno”.

Nga analizat e faturave të lëshuara dhe nga incizimet nga kamerat e vëzhgimit u zbulua i dyshuari, i cili me “modelin e biznesit” të sajuar në xhep çdo muaj mesatarisht rreth 1000 euro. Kjo do të thotë se çdo muaj ai falsifikonte rreth 16 kartëmonedha, secila prej të cilave kapte vlerën e rreth 60 eurove.

Nëse shpallet fajtor, Mario do të duhet të kthejë gjithçka me kamatë në restorant dhe të paguajë 1300 euro në procedimin penal.