Thursday, May 30, 2024
spot_img

Një kompani e madhe makinash me qira po heq qafe 20,000 makina elektrike

Në teori, makinat elektrike duhet të jenë më të lira për t’u mirëmbajtur sesa makinat me motorë me djegie të brendshme, thjesht sepse kanë më pak pjesë të konsumueshme.

Në jetën e përditshme, gjërat padyshim duken ndryshe. Pra, kompania amerikane e makinave me qira Hertz dëshiron të shesë 20,000 makina elektrike për shkak të kostove të larta të riparimeve dhe dëmtimeve.

Në vend të kësaj, grupi dëshiron të shtojë automjete me motorë me djegie të brendshme në flotën e tij. Kompania njoftoi dje, raportuan media të shumta, se kostot e riparimeve pas aksidenteve, veçanërisht për makinat elektrike, ishin jashtëzakonisht të larta në tremujorin e katërt. “Rrjedhimisht, ne kemi marrë vendimin për të reduktuar flotën e makinave elektrike,” tha Hertz, duke shlyer rreth 245 milionë dollarë (224 milionë euro).

Në prill 2022, kompania njoftoi se do të blinte deri në 65,000 makina elektrike nga Polestar, dhe disa muaj më parë njoftoi blerjen e 100,000 makinave Tesla deri në fund të 2022. Makinat elektrike përbëjnë njëmbëdhjetë përqind të flotës së Hertz-it, 80 përqind e të cilave janë Teslas.

Ngjashëm është edhe në Evropë. Konkurrenti gjerman i Hertz Sixt kohët e fundit njoftoi se nuk do të marrë më me qira makina elektrike Tesla për shkak të vlerave të dobëta të rishitjes dhe gjithashtu vuri në dukje kostot më të larta të riparimit.

Këtë e konfirmojnë edhe kompanitë e sigurimit të makinave si Allianz. Ata gjithashtu tregojnë për kostot dukshëm më të larta të riparimit të makinave elektrike. “Ato janë rreth 40 për qind më të larta se kostoja e automjeteve konvencionale,” shpjegoi Carsten Reinkemeier, kreu i kërkimit të sigurisë në Allianz. “Një ndikim relativisht i vogël në një aksident mund të rezultojë në kosto të mëdha riparimi,” tha eksperti.

Rastësisht, Hertz ka qenë një promovues i madh i makinave elektrike dhe ka mbështetur fuqimisht futjen e tyre në flotën e saj, madje edhe me teste speciale të organizuara në aeroportet anembanë SHBA.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT