Sunday, July 14, 2024
spot_img

Një koordinator do të marrë një pagë më të lartë se ministrat në qeveri

Martin Popov, ish-shefi i kabinetit të ish-kryeministrit Dimitar Kovaçevski, si koordinator nacional për monitorimin e zbatimit të programit të Qeverisë, i emëruar nga janari, do të marrë pagë më të lartë nga vetë ministrat, pas ndryshimit të ligjit. për pagën e personave të zgjedhur dhe të emëruar dhe vendimin e marrë të martën për përcaktimin e koeficientëve për llogaritjen e pagës së zyrtarëve.

Edhe pse me vendimin e fundit, 13 koordinatorët e mbetur nacional në Qeveri do të marrin secili nga 2,87 paga mesatare nga viti 2023, Popov është i vetmi që do të marrë 3,4 paga mesatare. Dihet se paga e zyrtarëve formohet duke shumëzuar bazën që përfaqëson pagën mesatare të vitit të fundit me koeficientin. Në vitin 2023, paga mesatare ishte 36.614 denarë. Në listën e publikuar janë 157 zyrtarë të cilëve duhet t’u ulet paga para zgjedhjeve.

Kjo do të thotë se Popov do të marrë rreth 2000 euro pagë neto mujore. Me vendim ulet koeficientët e pagave të zyrtarëve të emëruar në Qeveri, koordinatorëve kombëtarë dhe zyrtarëve të tjerë, drejtorëve dhe personave të tjerë të emëruar të organeve në kuadër të ministrive, drejtorëve dhe personave të tjerë të emëruar të organeve të pavarura të administratës shtetërore, drejtuesve në organet administrative. organizatat, agjencitë, fondet dhe personat e tjerë juridikë të krijuar me ligje të veçanta, të institucioneve penale, etj.

Më herët, në fund të shkurtit, pas gjashtë muajsh nga shpallja fillestare, në Kuvendin e Maqedonisë u votuan ndryshimet ligjore me të cilat u zvogëluan koeficientët për llogaritjen e pagave të zyrtarëve në vend. Kryeministri Talat Xhaferi do të ketë 3.92 paga mesatare, në vend të 4.5. Paga e zëvendëskryeministrave ulet nga raporti 4 në 3.48. Ministrat dhe sekretari i përgjithshëm i Qeverisë, pozitë që aktualisht e mban Metodija Dimovski, në vend të 3.7, do të marrin 3.22 paga mesatare si të ardhura mujore, që do të ishin pak më pak se 2000 euro.

Drejtori i Agjencisë për Siguri Kombëtare, në krye të së cilës tani është Zharko Milloshevski, do të marrë pagë më të lartë se ministrat, ndërsa ai (3,48), sipas projeksionit bazë, duhet të jetë së paku 2100 euro. Ka edhe anëtarë të Këshillit Inspektues (3.4). I paguar mirë (rreth 1900 euro) do të vazhdojë të jetë funksioni mjaft i panjohur i “krye auditorit të organit të auditimit të instrumentit të ndihmës para anëtarësimit”, që aludon për kontrollin e parave që marrim nga BE.

Drejtori dhe zëvendësdrejtori i Agjencisë për tërheqjen e investimeve të huaja dhe nxitjen e eksporteve do të vazhdojnë të marrin paga të larta (3.13 dhe 3.05). Kjo do të thotë se fqinjët nga Studeniçani – Zulfi Adili dhe Sami Rushidi do të kenë paga rreth 1900 euro. Në të njëjtin nivel është edhe drejtori i Drejtorisë për Zona Zhvillimore Teknologjike Industriale (Jovan Despotovski).

Me vendimin e marrë, i cili tashmë është botuar në Gazetën Zyrtare, nga drejtorët e organeve në kuadër të ministrive, ata që udhëheqin Administratën e të Ardhurave Publike, Policia Financiare, Drejtoria e Doganave, Byroja e Prokurimit Publik, Byroja e Siguria publike dhe Inspektorati Shtetëror i Ndërtimtarisë dhe Urbanizmit – rreth 105.000 denarë.

Drejtorët e Agjencisë për Ushqim dhe Mjekësi Veterinare, Qendrës për Menaxhimin e Krizave, Agjencisë për Mbështetje Financiare të Bujqësisë, Agjencisë për Rezerva Mallrash, Agjencisë për Barna do të marrin të njëjtën pagë me koeficient 2.87. Kështu do të paguhet njeriu i parë i Agjencisë për Rezervat e Naftës dhe kryetari i organit për hetimin e aksidenteve dhe incidenteve të aviacionit.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT