Monday, May 20, 2024
spot_img

Nuk ka më kredi të shpejta pa prani fizike

Ministri i Financave, Fatmir Besimi, më në fund miratoi Rregulloren për mbrojtjen e qytetarëve nga marrja e kredive të shpejta në emër të tyre nga palët e treta.

Siç bëhet e ditur, tani e tutje, një kompani financiare nuk do të mund të japë më një kredi të shpejtë online, vetëm me foto të një ID që mund të vidhet ose të gjendet pasi dikush e ka humbur atë.

Do të jetë e nevojshme me identifikimin e rreptë të aplikantit dhe me praninë e tij fizike të detyrueshme, nëse aplikanti nuk i merr paratë në llogari, por dëshiron që ato të paguhen direkt në një dyqan. Nëse aplikanti i merr ato në llogarinë e tij xhiro, ai do të kalojë përmes një kontrolli elektronik, me procedurën e përcaktuar rreptësisht me ligj.

Kompanitë financiare të kredive të shpejta, të cilat prej vitesh askush nuk i kontrollon se si dhe kujt i japin paratë, janë kthyer në makth për shumë qytetarë, të cilët edhe pse nuk kanë marrë kurrë një kredi të tillë, marrin njoftimin se duhet të kthejnë shuma me të larta. dënimet me fajde për një borxh të papaguar.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT