Wednesday, April 17, 2024
spot_img

Osmani para veteranëve të UÇK-së: Falë jush arritëm Kryeministrinë dhe synojmë Presidentin!

Sot qëndroj para jush me respekt dhe mirënjohje të pafund për gjithë ju. Secili prej jush keni luajtur rol kyç në formësimin e historisë së kombit tonë. Sakrifica e juaj ka trasuar rrugën për një jetë më të ndritshme të çdo shqiptari. Guximi dhe vendosmëria e juaj atëherë, kur ka qenë më se e nevojshme, nuk ka qenë vetëm për disa të drejta më shumë, por ka vendosur themelet e barazisë dhe drejtësisë.

Kështu iu është drejtuar veteranëve të Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare, ministri aktual i jashtëm dhe kandidati shqiptar për president nga radhët e BDI-së, Bujar Osmani, në iftarin e mbrëmshëm në Shkup.

“Ky guxim, kjo përpjekje e juaja, ka transformuar statusin juridiko-politik të shqiptarëve, duke mundësuar që zëri i jonë të dëgjohet, dinjiteti i kombit tonë të institucionalizohet dhe duke qenë para jush dua të them se jam shumë i vetëdijshëm, bile se dhe rrugëtimi im personal nga një fëmijë i Serovës (Seravës) së Çairit deri tek kryesues i gjysmës së botës, do të ishte e paimagjinueshëm pa rrugën të cilën ju e keni trasuar. Për shkak se, ju dëshmuat që nëse jeni bashkë dhe nëse jemi të qëndrueshëm, ne mund të transformojmë fatin e një populli. Dhe, ajo që bëtë ju ishte, që nga një popull i përjashtuar dhe i margjinalizuar për 20 vite, që në kontekst historik janë shumë pak, të arrijmë deri tek kryeministri i parë shqiptar, e së shpejti me ndihmën tuaj dhe me mbështetjen tuaj, edhe te presidenti i parë Shqiptar. Andaj, jemi shumë mirënjohës dhe falënderues për atë që ju keni bërë. Sakrifica e juaj dhe trashëgimia e përpjekjeve tuaja nuk është vetëm një kapitull në historinë e kombit tonë, por është një dritë udhëzimi për të ardhmen”, theksoi Osmani.

Ministri Osmani u zotua se do të mbrojë me jetë vlerat për të cilat ata kanë luftuar dhe se do të punojë pa pushim për një ardhme më të mirë të kombit tonë.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT