Saturday, April 20, 2024
spot_img

PAGA E PUNONJËSVE TË SEKTORIT PUBLIK DUHET TW HARMONIZOHET ME PAGEN MINIMALE

PAGA E PUNONJËSVE TË SEKTORIT PUBLIK DUHET TW HARMONIZOHET ME PAGEN MINIMALE

 

Kryetari i LSM, Sllobodan Trendafilov dhe zëvendëskryetari i Sindikatës së Pavarur për Shëndetësi, Farmaci dhe Mbrojtje Sociale të Republikës së Maqedonisë, Bobi Stojanovski, takuan zëvendësministrin shtesë për shoqëri informatike dhe administratë, Stefan Andonovski.

Në takim, kryetari i LSM-së, Sllobodan Trendafilov, e informoi zëvendësministrin Andonovski se me shpalljen e sotme për shumën e re të pagës minimale, e cila sipas llogaritjeve duhet të jetë 22.567,00 denarë, gjegjësisht rritet për 2.392,00 denarë. Të harmonizohen pagat edhe të punonjësve në sektorin publik dhe në ligjet e të cilëve paga minimale është komponenti bazë, dhe për këtë arsye rreth 60.000 punëtorë në sektorin publik duhet të kenë rritje lineare të pagës së marsit.

Në të njëjtën kohë, presidenti Trendafilov theksoi nevojën për lidhjen e një marrëveshjeje të re kolektive degë me Sindikatat e SPOGJIT-it menjëherë pas procesit zgjedhor dhe lidhjes së marrëveshjeve të reja kolektive në nivel të punëdhënësve në sektorin publik.

Po ashtu, kryetari Trendafilov dhe nënkryetari i Sindikatës së Pavarur të Shëndetësisë, Stojanovski, i kanë treguar se duhet të shqyrtohet kërkesa e Sindikatës së Pavarur të Shëndetësisë për ndryshimin e katalogut të vendeve të punës me plotësimin e vendeve të punës në shëndetësi që aktualisht nuk janë të kataloguara.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT