Saturday, June 15, 2024
spot_img

Për këtë kundërvajtje policia greke shkruan gjobë deri në 1500 euro!

Në Greqi, destinacioni më i zakonshëm për turistët vendas gjatë verës, do të shkoni kryesisht me makinë, që do të thotë se duhet të përgatitni shumë para nëse jeni të prirur ta drejtoni automjetin tuaj jashtë rregulloreve.

Sa mund t’ju kushtojë vozitja nën ndikimin e alkoolit gjatë gjithë pushimeve, dhe për vozitje pa rrip sigurimi në Greqi përgatit 350 euro.

Edhe pse në Greqi ligjet e reja dhe dukshëm më të rrepta të qarkullimit rrugor janë në fuqi prej gjashtë vitesh, nuk është keq të kujtojmë se si çdo shkelje e trafikut të kryer në këtë vend do të shumëfishojë koston e pushimeve.

Në veçanti, për këtë dëshmojnë dëshmitë e vitit të kaluar të turistëve maqedonas në Greqi, se numri i policëve rrugor atje është rritur ndjeshëm, e me këtë edhe ndëshkimi i shkelësve.

Gjithashtu, udhëtarët me eksperiencë në këtë vend këshillojnë se duhet kushtuar vëmendje faktit që është rritur edhe numri i radarëve në rrugët kryesore dhe i pari ndodhet menjëherë pas pikës kufitare Evzoni dhe para daljes për në Selanik.

Lista e dënimeve për kundërvajtjet e trafikut në Greqi:

Vozitja nën ndikimin e alkoolit – nga 78 në 1200 euro

Tejkalimi i shpejtësisë në një zonë të populluar deri në 20 km/h – 100 euro

Kalimi i dritës së kuqe në semafor dhe parakalimi në vijë të fortë – 700 euro

Mosvendosja e rripit të sigurimit – 350 euro

Parkimi i paligjshëm – 40 deri në 80 euro

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT