Tuesday, June 25, 2024
spot_img

Prodhuesi më i madh i makinave në botë prezantoi një motor të ri

Prodhuesi japonez i automobilave Toyota ka dyfishuar më tej strategjinë e saj të degëzimit dhe elektrifikimit gradualisht. Dje, ata prezantuan motorët e gjeneratës së ardhshme që do të mund të integrohen në makina me disqe të ndryshme, nga hibridët deri tek motorët dhe bateritë klasike të benzinës, raporton Reuters.

Në një event të përbashkët me partnerët Subaru dhe Mazda, Toyota prezantoi para publikut zhvillimin e motorëve 1.5 dhe 2 litra me volum dhe lartësi më të vogël në krahasim me motorët aktualë, raporton Forbes.

“Me këta motorë, secila nga tre kompanitë do të kërkojë të optimizojë integrimin me motorët, bateritë dhe disqet e tjera elektrike”, thuhet në deklaratën e përbashkët. Toyota zotëron rreth një të pestën e Subaru dhe pesë për qind të Mazda.

Tre prodhuesit japonezë të automjeteve besojnë se këta motorë mund të dekarbonizojnë segmentin e makinave të motorëve me djegie të brendshme pasi ato do të jenë të pajtueshme me karburantet alternative si e-karburantet dhe biokarburantet. Ata gjithashtu shpresojnë se zhvendosja më e vogël do të lejojë që makina të dizajnohet me një kapuç më të ulët.

Motori i ri 1.5 litërsh duhet të zvogëlojë vëllimin dhe peshën me 10% në krahasim me motorin aktual nën kapakun e Yaris, shtoi Toyota në këtë ngjarje. Nga ana tjetër, motori 2-litërsh do të sjellë kursime të ngjashme në krahasim me motorin aktual 2.4-litërsh që Toyota vendos në SUV.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT