Tuesday, June 25, 2024
spot_img

Punëtorët në Gjermani morën shpërblime për shkak të inflacionit

Rreth 72 për qind e kompanive në Gjermani kanë paguar tashmë shpërblime për punonjësit e tyre për shkak të inflacionit, ndërsa 16 për qind e kompanive planifikojnë ta bëjnë këtë së shpejti, sipas të dhënave nga Instituti Ekonomik Ifo. Vetëm 12 për qind e kompanive nuk planifikojnë të paguajnë primet.

Punëdhënësit kanë të drejtë të paguajnë deri në 3000 euro pa taksa dhe kontribute punonjësve nga tetori 2022 deri në fund të këtij viti për shkak të rritjes së çmimeve, raporton revista Fenix.

Kompanitë e vogla duan t’i motivojnë punonjësit e tyre me pagesa të tilla bonusesh, ndërsa kompanitë e mëdha kryesisht i japin sepse këtë e parashikojnë kontratat kolektive, thotë Daria Shaler nga If, transmeton revista Phoenix.

Arsyet për çdo kompani tjetër janë përfitimet tatimore dhe konkurrueshmëria në tregun e punës.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT