Wednesday, May 29, 2024
spot_img

Punëtorët shëndetësorë e kërkojnë të ardhmen jashtë vendit – sot ka pasur protestë para Shëndetësis

Punonjësit e shëndetësisë dolën në protestë me kërkesën që menjëherë pas formimit të qeverisë së re të nënshkruhet aneksi i Marrëveshjes Kolektive për sektorin e shëndetësisë, i cili është përgatitur nga Sindikata e Pavarur e Shëndetësisë dhe me të cilën do të bëhen pagat. i të gjithë punonjësve në sektor do të rriteshin. Nëse kërkesa nuk plotësohet, paralajmërojnë protesta më masive.

Në protestën para Ministrisë së Shëndetësisë, ata kërkuan që partitë të ulen me sindikatat në një tryezë të përbashkët dhe  të hedhin në letër atë që premtojnë në parazgjedhje , që të shpejtojnë dhe ta realizojnë.  

“Nuk do të devijojmë nga nënshkrimi i aneksit të Marrëveshjes Kolektive”, tha kryetari i Sindikatës së Pavarur për Shëndetësi, Farmaci dhe Mbrojtje Sociale, Lubisha Karanfilovski. Ata kërkojnë që Aneksi të nënshkruhet menjëherë pas përfundimit të procesit zgjedhor, por me një rritje të përshtatshme shtesë të koeficientëve të punonjësve sipas kostos së rritur të jetesës.

Sindikata avokon si për ata me kontratë në punë ashtu edhe për specialistët me specializim privat që nga viti 2012.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT