Saturday, May 18, 2024
spot_img

Punonjësit e shëndetësisë në Maqedoni nesër do të protestojnë

Punonjësit e shëndetësisë në Maqedoni planifikojnë të dalin në protestë për të shprehur pakënaqësinë e tyre për mosnënshkrimin e aneksit të kontratës kolektive. Ata do të dërgojnë mesazhet dhe kërkesat e tyre tek autoritetet për të kërkuar zgjidhje të menjëhershme për situatën e tyre.

Kreu i Shoqatës së Sindikatave të Mjekëve dhe Mjekësive, Sllobodan Trendafilov, thekson rëndësinë e zgjidhjes së kësaj çështjeje pas formimit të qeverisë së re. Trendafilov gjithashtu shpreh shqetësimin për pasojat e mos nënshkrimit të aneksit të kontratës, duke theksuar se mosmarrja e masave do të çojë në mungesë të rritjes së pagave dhe në rrezikun e largimit të punonjësve shëndetësorë për të gjetur punë jashtë vendit.

Ndryshe nga Trendafilov, autoritetet ende nuk kanë komentuar mbi këtë situatë, ndërsa punonjësit e shëndetësisë mbajnë qëndrimin e tyre të vendosur për të ndryshuar status quo-në dhe për të siguruar rregullime të drejta për pagat e tyre.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT